Politologul Cătălin Avramescu dă de pământ cu Vela: "Demisia ar trebui să fie cel mai urgent răspuns! Nu știu dacă există un loc geometric numit mintea ministrului Vela!"


Politologul Cătălin Avramescu dă de pământ cu Vela: "Demisia ar trebui să fie cel mai urgent răspuns! Nu știu dacă există un loc geometric numit mintea ministrului Vela!"

Fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, Cătălin Avramescu, a precizat într-un video publicat miercuri pe Facebook că ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să își dea demisia din pricina gestului iresponsabil de a pune autoritățile să ducă românilor de Paște, din casă în casă, Lumina de Înviere în plină epidemie COVID-19. 

Mai mult, profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București a atras atenția că Poliția are alte atribuții, nu de a distribui Lumina de Paște: "Ce ar fi să prindă infractori? Ce ar fi să asigure ordinea publică? Ce ar fi să asigure respectarea carantinei în mod decent?".

Cătălin Avramescu: "Un gest profund iresponsabil. Demisia ar trebui să fie cel mai urgent răspuns la așa ceva. Încă ceva. S-a gândit o secundă măcar acest ministru de Interne, Vela, că totuși Poliția are multe alte lucruri de făcut? Ce ar fi să prindă infractori? Ce ar fi să asigure ordinea publică? Ce ar fi să asigure respectarea carantinei în mod decent? În schimb ce face acest om? Ordonă Poliției să ducă lumânări la ușa oamenilor ca și cum un creștin primește Lumină de Paște din mâna Poliției. Nici pe vremea invaziilor tătare nu s-a pomenit așa ceva. Ce a fost în mintea acestui om? Nu știu. Nu am nici cea mai mică idee. Nici nu știu dacă există un loc geometric numit mintea ministrului Vela. Mă îndoiesc".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.