Ponta anunță că va propune o variantă de premier agreată de PSD, iar Dan Barna îi dă peste nas


Ponta anunță că va propune o variantă de premier agreată de PSD, iar Dan Barna îi dă peste nas

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că va propune joi seară, în cazul în care va trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, o variantă de premier care va fi agreată și de PSD și de partidul său.

"Eu am deja o propunere de premier, care să nu fie nici de la PSD, nici de la Pro România, că sunt orgoliile foarte mari. Joi seara, după ce trece moțiunea le voi propune celor de la PSD, un PSD fără Dăncilă, fără Fifor, să refacem majoritatea din 2016. Va fi o propunere care va fi acceptată și de PSD, și de Pro România.

Avem 2-3 propuneri foarte bune, sunt oameni care nu au carnet de partid și nici nu vor avea", a spus Victor Ponta.

În acest context, președintele USR Dan Barna i-a dat de înțeles lui Victor Ponta că Uniunea Salvați România nu va vota în favoarea unui Guvern format inclusiv din pesediști. Tododată, Dan Barna a atras atenția că "soluția pentru un guvern legitim sunt anticipatele, iar după moțiune trebuie să intrăm în logica anticipatelor fără alte amânări".

"Văd că dl Ponta anunță că, imediat după ce va trece moțiunea, începe negocierile cu PSD pentru un guvern nou de stânga, fără actualul prim-ministru.

Vreau să fie foarte clar: vom vota împotriva Vioricăi Dăncilă premierul-calamitate. Vom vota împotriva ei și a cabinetului dezastruos pe care îl conduce. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine.

Dar nu o să votăm niciodată pentru alt guvern compus din oamenii care ne-au adus în situația de azi.

Soluția pentru un guvern legitim sunt anticipatele, iar după moțiune trebuie să intrăm în logica anticipatelor fără alte amânări. Punct!", a declarat liderul USR Dan Barna. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.