Ponta ar fi în stare să înfometeze populația dacă ar fi la putere. Măsura totalmente deplasată pe care fostul premier o cere Guvernului Orban

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a cerut miercuri Guvernului să adopte suspendarea temporară a exportului de alimente.

Ponta, pe Facebook: "URGENT - azi decizia Guvernului pentru suspendarea temporară a exportului de alimente (aşa cum au făcut, chiar dacă cu întârziere, la exportul de medicamente) / criza alimentară este cea mai gravă! URGENT".

În acest context, jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) a explicat pe Facebook cât de deplasată este solicitarea adresată de Ponta Guvernului. Concret, gazetarul a atras atenția că în situația în care toate țările ar lua măsura total iresponsabilă pe care o cere Ponta, atunci românii ar avea de traversat o criză a foametei, întrucât țara noastră este în prezent dependentă de importurile a mai multor categorii de produse. 

Mircea Marian: "Băi, mă scuzați, dar imbec*l mai mare ca Ponta n-am văzut zilele astea, deși e concurență serioasă: cere guvernului să oprească exportul de alimente, cică “criza alimentară este cea mai gravă!“.

Am o limită, dar omul este retard#t. Dacă toate țările ar lua măsura asta, cu adevărat am rămâne în aer. Suntem complet dependenți de importul de fructe - mai ales în perioada asta - și ceva mai dependenți de carnea de porc sau de cafea. Nici o țară din UE nu poate, cum visa Ceaușescu, să producă tot necesarul de alimente. Să oprești exporturile, înseamnă să închizi fabrici, să trimiți oameni în șomaj, să mai dai o lovitură transportatorilor.

Plus: capacitatea de procesare a României e jalnică.
Pe de altă parte, după primul val de shopping, consumul de alimente se va reduce: stai în casă, ești tot mai stresat, restaurantele sunt inchise.

După criză, n-ar trebui să-i uităm pe cioclii ăștia, alde Victoraș, Olguța, PLM, care trăiesc și cresc pe cadavre".