Ponta și Ciolacu se folosesc politic de coronavirus pentru a se opune anticipatelor. Cei doi pesediști se ceartă pe tema propunerii lui Arafat ca premier


Ponta și Ciolacu se folosesc politic de coronavirus pentru a se opune anticipatelor. Cei doi pesediști se ceartă pe tema propunerii lui Arafat ca premier

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PSD II - Pro România, Victor Ponta, au început să se foloească de epidemia de coronavirus ca unealtă politică. Concret, cei doi au spus că nu trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate din cauza coronavirusului. Ciolacu a propus un Guvern de uniune națională, în timp ce Ponta a precizat că vrea un Guvern tehnocrat care să îl aibă ca premier pe șeful DSU, Raed Arafat. De precizat că Marcel Ciolacu a declarat că ar fi o greșeală ca Arafat să fie propus premier. 

Ciolacu, la Antena 3: "Vom avea coronavirus în România. Dacă nu era această presiune, virusul, poate politicienii ar mai fi avut timp să se joace. Numai că lucrurile s-au schimbat dramatic. Trebuie neapărat anumite consultări și trebuie luate decizii. Este exclus să stăm cu un Guvern interimar până în noiembrie. Atunci românii ar fi îndreptățiți să ia furcile și să nu mai țină cont de ce culoare politică suntem și să ne fugărească prin Parlament. Dacă Parlamentul este dizolvat, nu mai are voie să dea legi organice, ci doar ordinare. Dacă e nevoie de mutări de bani și de resurse către domnul Arafat să gestioneze aceată criză, dacă avem și Guvern demis și Parlament dizolvat nu se poate face legal. 

Eu aș urgenta anumite consultări cu președintele". 

Moderator: "La un moment dat, când nu era spaima că România va fi lovită de acest virus ucigaș, vorbeați că vedeți o soluție într-un Guvern de uniune națională. Președintele a spus la momentul acela că nu e o soluție. Credeți însă că ar fi o soluție în acest moment un astfel de Guvern?". 

Ciolacu: "Categoric se prefigurează o astfel de soluție. Mai ales Guvernul Orban a căzut cu 261 de voturi, nu la limită. Am văzut știrile, că Ponta a propus ca Arafat să fie premier. Părerea mea e că ar fi o greșeală. Cred că misiunea dânsului e cu totul alta. (...) În acest moment, PSD nu va mai face nicio propunere de premier. Președintele României are acest atribut. Suntem deschiși la orice discuție politică de a intra în agenda românilor, nu în agenda noastră politică". 

Ponta, la Antena 3: "Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să renunţe la ideea anticipatelor şi să îl desemneze premier al unui guvern de tehnocraţi pe Raed Arafat. Cred că domnul Iohannis ar trebui să ne cheme pe toți și să ne spună că suntem între situație fără precedent. E o urgență medicală în acest moment, dar va fi o urgență economică".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.