Predoiu, lovitură năprasnică contra lui Toader. Băcanu, secretar de stat în MJ, îi solicită sinistrului personaj să dispară din mediul academic


Predoiu, lovitură năprasnică contra lui Toader. Băcanu, secretar de stat în MJ, îi solicită sinistrului personaj să dispară din mediul academic

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că va propune Guvernului eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia, ca urmare a implicaţiilor deciziei CEDO privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

"În urma consultărilor cu prim-ministrul României, ca urmare a implicaţiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României, privind credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor şi respectul regulilor de drept, Ministerul Justiţiei va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneţia solicitarea de a aplica dispoziţiile statutare ale Comisiei în privinţa domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia", se menţionează într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

Sursa citată precizează că mandatul lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneţia a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiţiei.

Totodată, avocatul Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției, i-a solicitat marți lui Tudorel să își dea demisia şi din poziția de Rector la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, dar şi de la Facultatea de Drept, întrucât a revocat-o ilegal pe Kovesi de la șefia DNA

Cristian Băcanu, pe Facebook: "Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, solicită ca Guvernul să îl revoce pe Tudorel Toader din Comisia de la Veneția ca urmare a deciziei CEDO de azi.

Domnule Tudorel Toader, este cazul să vă dați demisia şi din poziția de Rector la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi dar şi de la Facultatea de Drept. Ceea ce ați făcut a fost nelegal şi ați depăşit linia roşie.

Să ne amintim:
- Tudorel Toader a ievaluat;
- Tudorel Toader a solicitat revocarea doamnei Kovesi;
- Tudorel Toader a sesizat CCR cu existența unui conflict de natură constituțională;
- Tudorel Toader a susținut personal sesizarea în fața CCR;
- Tudorel Toader a pretins că este tehnocrat şi a ținut lecții unei întregi națiuni. La loc domnule profesor! Nota v-a stabilit-o azi CEDO".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.