Predoiu o bagă pe Adina Florea în corzi: Nu pot rămâne lucrurile astfel cu Secția specială!

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost întrebat marți dacă va desființa Secția specială. Astfel, Predoiu a răspuns că lucrurile nu pot rămâne precum în prezent în ceea ce privește Secția specială. Mai mult, Predoiu a precizat că liberalii vor merge pe abordarea modificării legilor justiției în Parlament. 

"Vom merge pe o intervenție în Parlament, pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiției, dar eu sper că vom avea o reacție rezonabilă în Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă față de această Secție specială. Sunt magistrați care reclamă desființarea ei peste noapte, dacă vreți, sunt magistrați, mai puțini, care spun că este o reparație. Eu sunt gata să înțeleg rațiunea pentru care s-a gândit o reparație, dar, pe bază de studiu, să vedem despre ce e vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament și așteptăm o reacție responsabilă din partea Parlamentului. În cadrul fostei majorități devenită minoritate, s-au mai schimbat mințile în ultima perioadă și eu sunt încrezător că vom găsi un răspuns rațional în Parlament", a declarat, marți, noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, după ce a preluat mandatul, citat de Mediafax

Totodată, Cătălin Predoiu, a spus, marţi, referitor la blocajul din CSM pe numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), că Ana Birchall a avut o poziţie bună pe acest subiect.

"Voi studia problema, nu vreau să dau un răspuns superficial ( cum va vota în plenul CSM -n.r.), dar aşa, la prima vedere, nu am de ce să o critic pe doamna Birchall. Nu vreau să angajez poziţia ministerului acum aici , fără a studia toate dosarele. Ce s-a văzut de la nivelul meu de deputat în Parlament, cred că ministerul a avut o poziţie bună. Cu doamna Savonea, m-am întâlnit o dată sau de două ori în Parlament, eram la aceeaşi masă la Comisia Juridică, nu am colaborat, nu o cunosc nici din medii profesionale. Eu sunt foarte atent la ceea ce se întâmplă. Dacă Parlamentul nu va dezamăgi în ceea ce priveşte răspunsul raţional pe proiectele de lege pe care sistemul judiciar le aşteaptă , pe care cetăţenii le aşteaptă , atunci nici dânşii nu vor avea dezamăgirea că abandonăm lucruri în Parlament", a mai menționat Predoiu.