Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, mesaj de mulțumire adresat lui Klaus Iohannis


Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, mesaj de mulțumire adresat lui Klaus Iohannis

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de mulțumire președintelui României, Klaus Iohannis, pentru sprijinul acordat Moldovei. 

CITIȚI ȘI: Klaus Iohannis, apel în regim de urgență către Tusk și Juncker pentru găsirea unei soluții în legătură cu situația din Republica Moldova

Totodată, Maia Sandu a subliniat că salută apelul președintelui Klaus Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice din Republica Moldova.

Redăm mesajul Maiei Sandu:

"Vreau să mulțumesc României și domnului Președinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din țara noastră.

Guvernul proeuropean învestit la Chișinău de către o majoritate parlamentară legal constituită, în virtutea aspirațiilor noastre europene și a loialității față de statul de drept și interesele cetățenilor, își afirmă adeziunea fermă față de valorile democratice și obiectivul de a asigura pacea și stabilitatea în Republica Moldova și în regiune. Un dialog politic pentru rezolvarea crizei politice poate avea loc doar în Parlament, după ce vor fi deblocate instituțiile guvernului și vor fi înlăturați oamenii agresivi care împiedică accesul și funcționarea administrației învestite de Parlament în mod democratic.

Oamenii din Republica Moldova vor sa trăiască liber într-un stat prosper, guvernat în baza valorilor și principiilor europene, să se simtă în siguranță în propria țară, eliberați de dictatură, corupție și frică. Am deplina încredere și convingere că domnul Președinte Iohannis sprijină aceleași deziderate și va susține în continuare aspirațiile cetățenilor Republicii Moldova", a precizat Maia Sandu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.