Presadă îi cere socoteală lui Vela pentru proiectul dictatorial al Jandarmeriei privind protestele: "România este stat de drept și nu vrem să devină un stat polițienesc!"

Senatoarea USR Florina Presadă a anunțat că i-a cerut socoteală ministrului de Interne, Marcel Vela, pentru proiectul de lege al Jandarmeriei prin care se reprimă practic dreptul de a protesta. "România este stat de drept și nu vrem să devină un stat polițienesc", a subliniat senatoarea. 

CITIȚI ȘI: Vela îl face uitat pe Dragnea: Jandarmeria propune cel mai odios proiect de lege din 1989 încoace prin care se încearcă reprimarea oricărei forme de protest


De altfel, Florina Presasă a precizat că mai există o propunere legislativă privind adunările publice care respectă principiile democratice, venită din partea mai multor ONG-uri, și discutată cu parlamentari din mai multe partide, inclusiv USR și PNL.

Presadă, pe Facebook: "I-am adresat domnului Ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, o serie de întrebări cu privire la proiectul privind protestele care a ajuns public. Avem nevoie de clarificări și asumări, după caz.

Altfel, sper că domnul Vela nu vrea să continue proiectele lui Carmen Dan.

Există, în acest moment, o propunere legislativă privind adunările publice într-un stadiu avansat de elaborare, venită din partea mai multor organizatii neguvernamentale, si discutată cu parlamentari din mai multe partide, inclusiv USR și PNL. Sper ca această inițiativă, și nu proiectul de lege ieșit din sertarele Jandarmeriei, să devină lege. Legea pe care noi o vom propune preia standardele internaționale și recomandările OSCE/ODIHR și ale Comisiei de la Veneția în materie de libertate de exprimare și adunări publice. România este stat de drept și nu vrem să devină un stat polițienesc.

Iubiți România cu ochii deschiși!".