Președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu: ”Bucovina a fost ELIBERATĂ de bravii noștri români, în noiembrie 1918”. Bufoneriile lui Zelenski


Președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu: ”Bucovina a fost ELIBERATĂ de bravii noștri români, în noiembrie 1918”. Bufoneriile lui Zelenski

Președintele executiv al Fundației Corneliu CoposuIon-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior, avertizează, pe Facebook, că președintele Ucrainei – actorașul Volodomir Zelenski, fost angajat al unui oligarh pro-rus – a lansat o bufonerie penibilă când a susținut, paralel cu orice realitate istorică, faptul că România ar fi ocupat nordul Bucovinei în 1918.

 ”Bucovina a fost eliberată de bravii noștri români (printre care, cu modestie și umilință, a fost și dr. ILIE LAZĂR, bunicul meu matern), de brava noastră armată, în noiembrie 1918”, punctează Ion-Andrei Gherasim.

Podul.ro vă prezintă clarificările președintelui executiv al Fundației Corneliu Coposu:

”Astăzi ,23 ianuarie 2020, aflu de la președintele-actor, nu jucător, al țării vecine de la nord, că bunicul meu matern, dr. ILIE LAZĂR, este un invadator și un ocupant, acesta afirmând într-un discurs prilejuit de ziua unității și a libertății Ucrainei, nici mai mult, nici mai puțin că <Bucovina de Nord a fost ocupată de români>.

Eram în NORDUL BUCOVINEI( așa se spune, să fie clar!) anul trecut, când a avut loc primul tur de scrutin, și, când am auzit că a ieșit pe primul loc, cu mari șanse de a deveni președinte, mi-am exprimat reținerea și îndoiala că va putea fi un președinte bun pentru bieții noștri frați de acolo.

Bucovina a fost eliberată de bravii noștri români (printre care, cu modestie și umilință, a fost și dr. ILIE LAZĂR) și de brava noastră armată, în noiembrie 1918, iar pe 10 septembrie 1919, la Saint-Germain- en- Laye, s-a semnat Tratatul de pace cu Austria, între aliații din primul război mondial și nou creata republică austriacă, act prin care se recunoaște, fără tăgadă, că Bucovina este parte integrantă a României!

În concluzie, lasați... bufoneriile și măscăriile, domnule președinte al Ucrainei!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.