Președintele Fundației Corneliu Coposu DESFIINȚEAZĂ controversata reclamă cu Mihai Șora: Libertatea nu e doar un simplu cuvânt, un slogan folosit pentru a spăla conștiințe!


Președintele Fundației Corneliu Coposu DESFIINȚEAZĂ controversata reclamă cu Mihai Șora: Libertatea nu e doar un simplu cuvânt, un slogan folosit pentru a spăla conștiințe!

Președintele executiv al ”Fundației Corneliu Coposu” – l-am numit pe Ion-Andrei Gherasim (foto, pe veranda casei memoriale a lui Iuliu Maniu de la Bădăcin), fost șef de cabinet al regretatului Senior – ia poziție în amplul scandal generat de apariția și prestația lui Mihai Șora, fost angajat în Ministerul de Externe (condus de criminala bolșevică Ana Pauker), chiar în anii marilor valuri de arestări, fapt care nu-l recomandă sub nici o formă, din punct de vedere moral, să vorbească despre libertate și rezistență anticomunistă în anii '50, și cu atât mai puțin să fie prezentat drept pildă luminoasă în acest sens.  

”Pe vremea când unii <sufereau pentru libertate>, alții erau uciși și aruncați într-o groapă comună(IULIU MANIU), zidiți în celulă și izolați timp de 8 ani de zile(CORNELIU COPOSU), călcați în picioare, bătuți până la moarte și lăsați într-o baltă de sânge fără asistență medicală timp de 72 de zile(ILIE LAZĂR).

LIBERTATEA nu e doar un simplu cuvânt, un slogan folosit pentru a spăla conștiințe și a promova o... ordine nouă, ci un simbol și un sens al existenței unui popor, care a știut mereu ce înseamnă lupta și sacrificiul pentru un ideal sfânt”, scrie Ion-Andrei Gherasim, pe pagina de Facebook a domniei sale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.