Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de anulare a recursului compensatoriu


Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de anulare a recursului compensatoriu

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, decretul de promulgare a legii de abrogare a recursului compensatoriu.

„Decret privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019)”, anunță Administrația Prezidențială.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 4 decembrie în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu. Au fost 272 voturi „pentru” și 5 abțineri. Proiectul de lege a fost inițiat de PNL și a fost comasat cu cel al USR.

Amintim că prin legea „recursului compensatoriu” au fost eliberați în total 14.402 deținuți în perioada 2017- 2018, dintre care 11.851 au fost eliberaţi condiţionat de către judecători, iar restul de 2.551 au fost eliberaţi la termen, potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor.
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.