Președintelui UDMR îi este frică de anticipate: "Sunt aproape imposibile"!


Președintelui UDMR îi este frică de anticipate: "Sunt aproape imposibile"!

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi la RFI că alegerile parlamentare anticipate sunt aproape imposibile, dată fiind procedura constituțională. 

"Alegerile parlamentare anticipate sunt aproape imposibile, Parlamentul nu poate fi dizolvat la masa verde", a transmis Hunor.

De fapt, celor din UDMR le este frică de perspectiva alegerilor anticipate, întrucât nu au siguranța că vor trege de pragul de 5% pentru a-și trimite politicieni în Parlament. Kelemen Hunor a obținut la alegerile prezidențiale puțin peste 4%. 

Declarația președintelui UDMR:

"Noi suntem pregătiți să mergem în fața alegătorilor noștri în orice clipă (...). Nu ne deranjează alegerile anticipate nici mâine, nici în februarie, dar nici în martie. Noi am spus de la bun început că pot fi organizate alegerile anticipate, dacă procedurile constituționale sunt respectate. Și aici începe toată povestea, pentru că procedurile constituționale înseamnă să nu ai Guvern, să respingi de două ori în 60 de zile două Guverne și după aceea se poate dizolva Parlamentul. Parlamentul nu se poate dizolva la masa verde, prin discuții. (...)

Ca să mergem în alegeri anticipate, Guvernul Orban trebuie demis sau trebuie să-și dea demisia. Demiterea Guvernului Orban este imposibilă în această perioadă, nu are Opoziția majoritate pentru a dărâma un Guvern și demisia premierului Orban în acest moment nu mi se pare o soluție rezonabilă, când trebuie să pregătești bugetul și nici nu ai vreo garanție că vei ajunge la alegeri anticipate, este doar primul pas".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.