Preșul lui Dragnea, Anca Alexandrescu, plânge că pușcăriașul nu mai are dreptul să muncească la Rahova după simulacrul de interviu acordat prin Skype


Preșul lui Dragnea, Anca Alexandrescu, plânge că pușcăriașul nu mai are dreptul să muncească la Rahova după simulacrul de interviu acordat prin Skype

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, nu mai are drept de muncă la Penitenciarul Rahova. Decizia vine după ce fostul președinte PSD a acordat un simulacru de interviu prin Skype fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, interviu difuzat începând de joi.

"În urmă cu puțin timp, Liviu Dragnea a aflat că i s-a restricționat dreptul la muncă. Informația mi-a fost confirmată de logodnica lui, Irina Tănase, și de avocata lui, Flavia Teodosiu. Această restricție vine în urma verificărilor făcute de ANP la penitenciar și se consideră a fi un incident de securitate. Eu m-am uitat pe regulament și spune că incidentele de securitate sunt dacă există violență și urmează ca sancțiunea să fie mutarea din cameră.

În urma interviului dat de Realitatea Plus, Liviu Dragnea a primit această sancțiune. Avocata Flavia Teodosiu va face demersuri împotriva acestei sancțiuni pentru că se consideră a fi un abuz care nu are legătură cu regulamentul și cu ordinele interioare. Directorul penitenciarului e cel care a aprobat lista cu persoanele cu care ai dreptul să ai contact telefonic, iar el a aprobat cererea jurnalistului de la Realiattea Plus. Convorbirea s-a desfășurat online ca în cazul în care ar fi existat un incident de securitate sau nu le-ar fi convenit ceva din discuția pe care au avut-o cei doi, penitenciarul ar fi putut să întrerupă această convorbire, lucru care nu s-a întâmplat. Dar iată că acum Liviu Dragnea are această restricție la muncă", a precizat "jurnalista" Adina Anghelescu la Antena 3. 

În acest context, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, s-a revoltat în cadrul unei emisiuni la Realitatea PLUS, spunând că nu înțelege de ce pușcăriașul în cauză nu are dreptul la a-și exprima opinia, fiind condamnabilă în viziunea ei decizia la nivel de penitenciar de a i se lua acestuia dreptul la muncă. 

"Nu văd de ce a fost sancționat Dragnea. Nu are dreptul la opinie?!", a spus Anca Alexandrescu extrem de iritată. 

Condamnabil este de fapt felul în care un post de televiziune central girează demersul unei foste consiliere PSD să îi ofere fostului președinte de partid aflat la pușcărie oportunitatea de a-și aduce aportul pe scena politică din prezent și de a lansa o serie de atacuri la adresa unor foști parteneri care ar fi contribuit la prăbușirea lui. Acest aspect a fost reliefat de jurnalista Carmen Dumitrescu într-un articol pe care-l puteți citi complet AICI. Totodată, de subliniat este că înțelegerea Ancăi Alexandrescu cu penitenciarul era privind o convorbire online prin Skype și nu pentru un interviu care să fie ulterior livrat publicului. 

Carmen Dumitrescu: "Dincolo de felul în care a decurs dialogul dintre cei doi în prima parte a interviului, difuzat de postul de televiziune central unde Anca Alexandrescu lucrează acum, se ridică o problemă și mai mare: care este interesul public în a intervieva un deținut, despre a cărui conștiință se știe că nu există? Căci una e să te intereseze povestea unui deținut capabil să-și conștientizeze erorile și să le arate într-o lumină coerentă și alta e să-i oferi unui individ precum Dragnea un piedestal cu vedere centrală pentru a-și exprima fanteziile despre serviciile secrete și despre statul paralel care l-a condamnat nevinovat?

Pentru că nu suntem naivi, am observant încă din prima parte a interviului că, de fapt, rolul acestei ieșiri publice a lui Dragnea, facilitate de fosta lui consilieră, este acela de a "arăta pisica" unor foști parteneri, pe care îi consideră responsabili de prăbușirea lui. De ce este părtaș un post de televiziune central la o acțiune de intimidare a adversarilor unui deținut e greu de înțeles. Mai ales că postul încă se proclamă a fi unul anti-pesedist".

Mai mult, jurnalista Carmen Dumitrescu a explicat de ce așa-zisul interviu reprezintă o "manipulare ordinară menită să trezească în conștiința celor care oricum votau PSD sentimentul de neputință că nu-și pot salva eroul nevinovat din spatele gratiilor, dar și revolta pe sistemul ticălos care i-a făcut asta". 

Carmen Dumitrescu, pe Facebook: "Câteva elemente mai puțin remarcate în interviul de azi.

1. Anca Alexandrescu era nearanjată și îmbrăcată în dungi. Simbolic, asta înseamnă solidarizare.

2. Dragnea era îmbrăcat în alb. Cămașa albă înseamnă, tot simbolic, curățenie și nevinovăție.

3. Anca Alexandrescu nu a fost selectată întâmplător pentru a realiza dialogul. Nu puteți spune că nu se găsea la Realitatea vreo jurnalistă înțepată și cu personalitate pentru asta. Dar... Anca Alexandrescu ține realmente la Dragnea. Ea a transmis o emoție genuină. Una care nu se poate mima. La un moment dat, suferea vizibil, ascultând.

Acum, vreau să vă gândiți că nu voi ați văzut interviul. Ci nenea Gheorghe de la Călmățuiu de Jos. Cum l-ați fi judecat pe omul în alb, care trezea atâta emoție în ochii unei fete îmbrăcate în dungi?

Interviul a fost și este o manipulare ordinară, menită să trezească în conștiința celor care oricum votau PSD sentimentul de neputință că nu-și pot salva eroul nevinovat din spatele gratiilor, dar și revolta pe sistemul ticălos care i-a făcut asta. Realitatea a făcut, din punctul meu de vedere, ceva ce presa n-ar trebui să facă niciodată. Și n-ar trebui să uităm mizeria asta prea curând...".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.