Prima româncă care candidează într-o cursă electorală în Germania. Este vorba despre inițiatoarea proiectului Centrului Cultural Româno-German


Prima româncă care candidează într-o cursă electorală în Germania. Este vorba despre inițiatoarea proiectului Centrului Cultural Româno-German

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a participat vineri la Convenția Românilor de Pretutindeni, unde a întâlnit-o pe Ionela van Rees-Zota, prima româncă care candidează într-o cursă electorală în Germania.

Concret, aceasta candidează pentru un loc de consilier local din partea Uniunii Creștin Sociale din landul Bavaria la Nurenberg.

Ioana Constantin: "Ionela van Rees-Zota candidează la alegerile locale din Germania, la consiliul local din Nurenberg, din partea CSU. Este prima româncă în poziția de candidat în Germania.

Ionela are 42 de ani, este fondatoarea ziarului “Vocea ta” ce apare în 6 țări, agenția de presă Așii romani, președinte Liga Asociațiilor române din Germania.

Ne-am întâlnit vineri la Convenția Românilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului și mi-a făcut mare plăcere să discutăm. Mult succes, Ionela!

În același timp, mă bucur să intru în contact și cu români din Diaspora care revin acasă pentru a candida la alegerile din țară".

Ionela van Rees-Zota a inițiat proiectul Centrului Cultural Româno-German, care a luat ființă în data de 19 mai 2018. Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare îi ajută pe românii din zona metropolitană Nürnberg în multe zone de activitate, precum cultură, bibliotecă, consiliere, presă, activităţi pentru copii, job-uri, ajutor de orice natură, studierea limbii germane etc., conform dordecasa.eu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.