Primar socialist, care strângea semnături pentru rusofilul Igor Dodon, cercetat penal de CNA pentru luare de MITĂ! Să nu uităm că CNA e condus de Ruslan Flocea, fost consilier al lui Dodon


Primar socialist, care strângea semnături pentru rusofilul Igor Dodon, cercetat penal de CNA pentru luare de MITĂ! Să nu uităm că CNA e condus de Ruslan Flocea, fost consilier al lui Dodon

Primarul socialist din comuna Gotești (r-nul Cantemir), Romeo Bolocan, reținut la începutul lunii septembrie de ofițerii CNA pentru că a estorcat bani de la un agent economic, colectează semnături pentru înregistrarea lui Igor Dodon în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Edilul se regăsește în lista membrilor grupului de inițiativă, înregistrat de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit Deschide.md, la data de 2 septembrie Centrul Național Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă despre reținerea lui Bolocan, dar și a unui fost primar și a unui consilier din Gotești. Ei au fost denunţaţi că ar fi cerut mită de la reprezentanţii unui agent economic. Bănuiţii ar fi estorcat banii pentru a favoriza o decizie a Consiliului local privind alocarea bugetului pentru lucrările de reparaţie, pe care urma să le efectueze agentul economic.

Mai exact, este vorba despre reparaţia unui Centru de tineret din localitate, pentru care consiliul comunei urma să aloce companiei câştigătoare a licitaţiei în jur de 6 milioane de lei. Pentru a include în ordinea de zi proiectul de decizie, funcţionarii ar fi pretins, în diferite perioade,  echivalentul a 10 la sută din suma totală – bani pe care i-ar fi primit în mai multe tranşe.

Pe acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Cei trei sunt cercetaţi penal şi riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

CNA anunța atunci că ex-primarul și consilierul sunt reţinuți, iar Romeo Bolocan este cercetat în stare de libertate.

De precizat că CNA este condus de Ruslan Flocea, fostul consilier al lui Dodon care a activat anterior în calitate de secretar general al Președinției.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.