Primăria Alexandria îi umflă conturile lui Alexandru Cumpănașu cu bani europeni


Primăria Alexandria îi umflă conturile lui Alexandru Cumpănașu cu bani europeni

ONG-ul lui Cumpănașu s-a reorientat... către Teleorman. Acolo, primăria reședinței de județ l-a luat partener pe Alexandru Cumpănașu, acuzat de fraude cu fonduri europene, fix într-un proiect finanțat cu bani europeni. Acordul de parteneriat este publicat pe site-ul instituției.

Proiectul la care Primăria Alexandria lucrează cu ONG-ul lui Cumpănașu este tot unul cu bani europeni și se intitulează: “Implicarea comunității și implicare strategică – O primărie mai aproape de cetățeni”.

La mijloc este prins Programul Operațional Capacitate Administrativă, prin care se urmărește finanțarea acestui proiect și, potrivit datelor oficiale, Primăria Alexandria a organizat pe data de 4 decembrie a anului precedent o procedură de selecție a unui partener interesat pentru încheierea Acordului de Parteneriat. Se pare că altcineva decât un personaj colorat, cu probleme penale, n-a putut fi găsit.

În acest sens, Asociația pentru Implementarea Democrației le-a părut celor de la Alexandria a fi un partener ideal. Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA. În anul 2018, Cumpănașu a încasat peste 580.000 de lei, iar soția lui, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului său, Asociația pentru Implementarea Democrației.

De-a lungul vremii, Alexandru Cumpănaşu a câştigat zeci de milioane de lei din proiecte cu fonduri europene derulate de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, ONG-ul fondat și condus de el, scrie G4Media. Parteneri i-au fost mari instituții academice și Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector. Odată ce proiectele au început să fie implementate, Cumpănașu și soția lui au ajuns să fie plătiți în calitate de experți.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.