Primarul Chirica îl atacă furibund pe jurnalistul care a dezvăluit afacerile imobiliare ale familiei sale: „Ați hărțuit-o pe propria mea mamă, interogând-o ca un securist și întrebând-o cum de își permite să-și ajute copiii și nepoții!”


Primarul Chirica îl atacă furibund pe jurnalistul care a dezvăluit afacerile imobiliare ale familiei sale: „Ați hărțuit-o pe propria mea mamă, interogând-o ca un securist și întrebând-o cum de își permite să-și ajute copiii și nepoții!”

Chiar în ajunul dezvăluirilor publicate de Reporter IS (reporteris.ro) cu privire la proprietățile imobiliare ale edilului Mihai Chirica al cărui bebeluș de nici un an a devenit, alături de bunica paternă, proprietarul unei case de peste 250.000 de euro, primarul Iașiului a postat pe pagina sa de Facebook un material virulent la adresa editorului coordonator al publicației mai sus menționate, Gabriel Gachi. Primarul proprietar de imobile în valoare de peste un milion de euro, direct sau prin interpuși – unchi, mătuși, veri, prunci, bunici – spune despre jurnalistul ieșean că practică șantajul de presă și că se comportă ca un securist, motiv pentru care a decis să nu-i mai pronunțe numele decât în fața instanței. Răspunul jurnalistului, calm și decent, îl găsiți mai jos, după atacul dezlănțuit al fostului pesedist Chirica.

Mihai Chirica: „Domnule Gabriel Gachi,

Trăiam cu speranța că nu voi scrie niciodată aceste rânduri, dar ultimele dumneavoastră acțiuni – prin care v-ați confirmat definitiv reputația de șantajist lipsit de scrupule – m-au obligat să o fac. Și să vă dezvălui adevărata față!

Iată ce trebuie să știe ieșenii despre pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi – adică despre bolșevicul mascat în slujitor al democrației:

1. Încă de când am preluat funcția de primar interimar ați încercat, prin diferite metode de presiune, să mă faceți să girez afacerile dumneavoastră, permițându-vă instalarea unor chioșcuri în centrul orașului, dar am refuzat tocmai din cauza modului în care ați pus problema.

2. Tot de la începutul mandatului, verificând situația patrimoniului Municipiului Iași, am descoperit că ați primit în mod ilegal un apartament din fondul locativ al Primăriei, prin falsificarea grosolană a unor acte. Drept urmare, v-am cerut să eliberați imediat locuința pentru ca aceasta să ajungă la ieșenii care au nevoie cu adevărat de o casă și, pe cale de consecință, v-am chemat în instanță.

3. De mai mult timp am aflat că, dând dovadă de o completă lipsă de etică, ați solicitat și primit diferite plăți de la fostul primar atât pentru „protecție” în fițuica pe care o dețineți, cât și pentru a întreține războiul acestuia cu diferite instituții de presă, cu anumiți adversari politici și nu numai. Bineînțeles, e vorba exclusiv de bani negri și de „articole” pe măsură.

4. De asemenea, știu de multă vreme că aveți obiceiul murdar de a șantaja patronii unor firme din Iași, cerându-le diverse sume pentru a nu-i ponegri în fițuica dumneavoastră.

5. Cu toate că înverșunarea împotriva mea nu m-a deranjat în niciun fel, ba chiar mi-a trezit deseori râsul, situația s-a schimbat radical în momentul în care ați început să-mi hărțuiți familia și prietenii. Iată faptele care vă deconspiră ca pe un anchetator bolșevic, interesat nu de adevăr, ci de răzbunare și parvenire!
a. Ați început cu soacra mea, susținând, în ciuda evidenței și fără niciun fel de probe, că locuința deținută de ea la Târgu Neamț îmi aparține, deși știați foarte bine că mama soției mele posedă de 22 de ani o firmă de succes, care a ajuns la o cifră de afaceri de 2 milioane de euro anual!
b. Ați continuat cu fratele meu, mințind că firma lui îmi aparține, deși afacerea funcționează de 12 ani, perioadă în care nu a înregistrat datorii la stat.
c. Mi-ați acuzat apoi soția că folosește un autoturism de lux, de parcă făcuse cine știe ce crimă! Vă încredințez, domnule Gachi, că mașina a fost achiziționată din bani cinstiți, adică din muncă și nu din practicarea șantajului!
d. Ați dat buzna în curtea părinților viceprimarului Gabriel Harabagiu din comuna Războieni, șicanând niște oameni care munceau în grădină și cerându-le să vă arate unde au ascuns palatele pline cu bogății, care nu există decât în imaginația dumneavoastră bolnavă.
e. Mai recent și extrem de grav, ați hărțuit-o pe propria mea mamă, interogând-o ca un securist și întrebând-o cum de își permite să-și ajute copiii și nepoții!

Deși nu am trecut în revistă decât foarte puține din acțiunile reprobabile la care v-ați dedat în ultimii doi ani, sunt sigur că ieșenii pot trage foarte ușor concluzia că sunteți un om de nimic, plin de ură și de venin, care – în numele libertății presei pentru care s-au sacrificat atâția tineri – este capabil să scornească orice minciună doar pentru a-și umple buzunarele. Să vă fie rușine!

Vă anunț că nu vă voi mai pronunța numele decât în fața instanțelor de judecată!”

Răspuns Gabriel Gachi: „Mihai Chirica a dat drumul la armata de trolli. Merge în continuare pe mâna BZI, ai căror patroni au interese patrimoniale directe în Primăria Iași. Ne despart galaxii de civilizație.

Citiți ancheta din REPORTER. Disperarea lui Chiric îl face să pună pumnul în gură libertății de expresie. Este un instinct de supraviețuire al unor brute. În Rusia au pus droguri în apartamentul unui ziarist, rețeta clasică acolo. În Iași, suntem decredebilizati de-a valma, pe principiul deturnarii atenției prin agresivitate, nu prin argumente.

Chirica folosește propriul organ de presă, 7est, al unui individ care a intrat în faliment și n-a plătit 3 ani chiriile la 60 de amplasamente din oraș, dar și-a rezervat alte 20 de amplasamente în continuare. Acesta este tupeul de baron local cu organul de presă la îndemână. Așa se întâmplă în România de 30 de ani.

Pentru jignirile și calomniile sale, îl voi da în judecată pe Mihai Chirică. Astăzi va fi scrisă plângerea. Acesta e alt subiect, îl vom analiză așa cum trebuie la momentul potrivit.

Anchetele REPORTER sunt temeinice și scrise responsabil. Nu suntem infailibili, dar am câștigat toate procesele până acum. Pentru că rațiunea învinge. Gândiți liber, analizați faptele și dezbarati-va de miza politică. Nu ne interesează.

Mihai Chirica și-a luat o nouă proprietate cu 250.000 de euro pe numele unui copil de 1 an. Anterior, i-au donat bani unchiul, soacră, nasul. În episodul 2 vom face o dezvăluire asurzitoare: legăturile dintre Mihai Chirică, 100.000 de euro și patrimoniul orașului.”

ANCHETA REPORTER IS o găsiți AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.