Primarul pesedist al comunei Ciobanu a comis-o din nou. Edilul, cercetat de Poliție după ce a intrat împreună cu un cetățean în cabina de vot

Primarul pesedist al comunei Ciobanu din județul Constanța, Tudorel Gurgu (cel cu ochelarii de soare din imagine), este vizat de o nouă sesizare ce ține de coruperea alegătorilor. Concret, edilul a fost reclamat la Poliţie, întrucât ar fi îndrumat un cetăţean legat de cum să voteze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Astăzi, în jurul orei 11.15, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au fost sesizați de către un membru al secției de votare nr. 391 din cadrul Liceului Tehnologic Ciobanu cu privire la faptul că primarul localității Ciobanu ar fi însoțit la secția de votare un bărbat de 73 de ani, imobilizat în scaun cu rotile, și ar fi intrat cu acesta până la cabina de votare, informează ct100.ro

“În această cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare a confidenţialităţii votului”, arată Inspectoratul Poliţiei Judeţene Constanţa.

În primul tur de scrutin al prezidențialelor, primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, PSD, a păzit toată ziua secțiile de votare din localitate. Tudorel Gurgu, a stat în fața secțiilor de votare nr 390 și 391 din cadrul Liceului Tehnologic din localitate, împreună cu mai mulți bărbați și au oprit lumea care mergea să voteze. PNL Constanța a depus o sesizare la Biroul Electoral Județean iar ulterior, cazul a fost preluat de Inspectoratul Județean de Poliție. Urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.