Primarul PSD Gabriel Mutu tace și seacă bugetul. Record de contracte atribuite fără licitație unei singure firme în doar 3 zile


Primarul PSD Gabriel Mutu tace și seacă bugetul. Record de contracte atribuite fără licitație unei singure firme în doar 3 zile

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, a încheiat în perioada 22-24 iunie, 45 de contracte, în valoare de peste 1,6 milioane lei, cu o singură firmă, prin achiziție directă, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, informează Hotnews. 

Firma se numește Kardinale Luxury Furniture, iar contractele vizează achiziția de mobilier pentru laboratoarele școlare de fizică, biologie, chimie și IT. Mobilierul ajunge la școlile din Sectorul 6. 

Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie de atât de multe obiecte de acest gen, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile și sparg contractul mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe.

Chiar dacă licitațiile durează mai mult, avantajul în cadrul acestor proceduri este că sunt mai transparente, participă mai mulți operatori economici, sunt mai vizibile, și fiindcă se iau mai multe produse, nu la bucată, se obține un preț mai bun în majoritatea cazurilor.

Cele 45 de contracte sunt cuprinse între 5000 și 46.986 lei și însumează 1.662.793 lei. (citiți AICI articolul complet)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.