Primul avocat al lui Dincă a făcut praf toate aberațiile anteniste chiar la Gâdea în emisiune


Primul avocat al lui Dincă a făcut praf toate aberațiile anteniste chiar la Gâdea în emisiune

Avocatul desemnat din oficiu pentru a-i asigura asistența juridică lui Gheorghe Dincă, în etapa în care acesta nu optase pentru un apărător anume, a demontat toată construcția antenistă privind apartenența suspectului la rețele care se ocupă cu traficul de femei pentru plăceri sexuale, precizând că și lui i se pare că acesta „ar fi comis faptele singur”.

„Pot să vă spun că eu am intrat în discuție cu dumnealui. Se afla într-un colț în holul DIICOT-ului și m-am gândit ce să-l întreb pe clientul meu pentru că îmi dădusem seama că era omul prezentat la știri cu o seară înainte. L-am întrebat ce a făcut pentru a mă pregăti să îl apăr. Mi-a spus că nu a făcut nimic. Acesta a fost răspunsul pe care l-a dat în acea seară și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii. În cariera mea m-am întâlnit cu multe situații, în care inițial mi s-a spus că nu s-a făcut nimic. Eram pregătit pentru toate variantele. (...)

Eu n-aș putea să zic nici că-i lup singuratic, nici că a săvârșit infracțiuni cu alte persoane. Aș putea să trag concluzia că a dus o viață paralelă, una de familie, alta pe câmp infractional. Discutând cu familia dânsului, văzând că nu au bănuit nimic, văzând și probele de la dosar, nu rezultă decât că a comis singur infracțiunile, iar familia spune că nu știa nimic. În acest context, pot să trag concluzia că era un lup singuratic în câmp infracțional, dar în rest era un om sociabil, cu o viață normală, de familie, și un om activ în societate. Deci o viață paralelă pot să zic. (...)Și familia a fost profund surprinsă de ce s-a întâmplat și de acuzațiile care se aduc soțului, respectiv tatălui lor. Își exprimă regretul pentru ceea ce s-a întâmplat și mi-au spus să transmit și părinților acestor fete că sunt alături de ei și de drama pe care o trăiesc în acest moment. Au spus că se detașează de faptele pe care le-a comis acest om. Mie mi-au spus că nu li s-a părut să fi avut în ultimul timp vreun comportament ciudat. Comunicau foarte bine, vorbeau la telefon”, a precizat avocatul Bogdan Alexandru chiar pentru Sinteza Zilei, emisiune de propagandă în care se încearcă acreditarea ideii că Dincă ar fi parte dintr-o complicată reța de traficanți de persoane, pe care autoritățile locale și centrale s-ar strădui s-o acopere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.