Privilegiatul Virginel. Cât a costat transportul cu elicopterul la București pentru senatorul PSD diagnosticat cu enteroviroză


Privilegiatul Virginel. Cât a costat transportul cu elicopterul la București pentru senatorul PSD diagnosticat cu enteroviroză

S-a aflat costul transportului cu elicopterul pentru senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, cel care a fost dus la București din cauza unei enteroviroze. Totodată, de evidențiat că social-democratul a pus presiuni pe medici și i-a amenințat chiar pentru a fi dus cu elicopterul, potrivit unei relatări ale managerului Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Râmbu.

Astfel, într-un răspuns pentru Mediafax, Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că o oră de transport cu elicopterul echipat medical costă 1.100 euro. Întrucât Virginel a fost transportat cu elicopterul timp de 4 ore și 18 minute, costul a fost de peste 4.400 de euro.

"Costul estimativ al unei ore de zbor cu elicopterul echipat medical este de 1.100 de euro. Durata zborului pentru transfer pe traseul Iași-Suceava-București-Iași a fost de 4 ore și 18 minute. Echipajul medical a fost alcătuit dintr-un medic și un asistent", arată Departamentul pentru Situații de Urgență.

Managerul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Râmbu, a povestit pentru o publicație locală cum a țipat și i-a amenințat senatorul PSD Virginel Iordache pe medici pentru a fi transportat cu elicopterul la București.

„Înțeleg că acum toată lumea învinovățește medicii suceveni că au solicitat transferul cu elicopterul SMURD pentru așa un diagnostic. Dar medicii au luat această decizie sub presiune și sub amenințări. A țipat la toată lumea. A amenințat. A cerut să fie transferat și a refuzat Ambulanța. Ce puteau face medicii?! Să-l ducă unul cu mașina personală?! La <<Matei Balș>> a primit același diagnostic și același tratament. I-au mai dat în plus o pastilă de Tamiflu”, a declarat, pentru Obiectiv de Suceava, Vasile Râmbu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.