Prizoniera sistemului sanitar. Incredibilul caz al pacientei cu COVID-19 internate la Iași aproape 60 de ZILE. A avut o formă ușoară a bolii și în prezent este asimptomatică


Prizoniera sistemului sanitar. Incredibilul caz al pacientei cu COVID-19 internate la Iași aproape 60 de ZILE. A avut o formă ușoară a bolii și în prezent este asimptomatică

A fost internată la sfârșitul lunii aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase de la Iași, după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus în focarul de la Suceava, localitatea sa de domiciliu.

A făcut o forma ușoară a bolii, dar a fost spitalizată aproximativ 56 de zile, deși de o bucată bună de vreme nu mai prezintă niciun simptom.

Femeia în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost testată până acum 15 ori și pentru că acestea au indicat continuu că este „pozitivă”, medicii nu și-au asumat s-o externeze cu toate că pacienta are psihicul la pământ după atâta „prizonierat”, timp în care nu a avut voie să primească nicio vizită din partea familiei, dezvăluie siteul ReportIS.

„Îi este greu, a fost nevoie de psihoterapie. Este o persoană cu situație materială foarte bună, rudele îi sunt aproape. Pacienta mai discută cu alte colege din salon, pentru că nu este singură, dar spune că rezistă foarte greu. Este de înțeles, perioada de internare este, într-adevăr, foarte mare”, dezvăluia zilele trecute pentru ReporterIS dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Există totuși posibilitatea ca pacienta să fie externată chiar dacă testele vor continua să fie tot pozitive. Conform unui ordin semnat marți de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pacienții cu COVID-19, dar asimptomatici, vor putea părăsi spitalul după aproximativ zece zile de la internare, condiție perfect îndeplinită în cazul „prizonierei” de la Iași. 

Medicii pur și simplu nu au o explicație pentru situația pacientei de la Iași, deși a mai existat un caz aproape similar la Piatra Neamț, unde pacientul, un tânăr dansator asimptomatic, a rămas internat 45 de zile după ce nu mai puțin de 18 teste au ieșit unul după altul pozitive. 

„Nu există vreo explicație pentru ce se petrece cu ea”, mai spune Carmen Dorobăț. Și ultimul test, efectuat săptămâna acesta, a ieșit tot pozitiv.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.