Pro România amenință Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură. Țuțuianu: "Putem fi cei care să ne propunem să strângem numărul de semnături"

Vicepreședintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri la RFI că partidul său susține alegerea primarilor în două tururi. Cu toate acestea, Țuțuianu a precizat că în cazul în care Guvernul Orban va decide să își asume răspunderea pentru a adopta bugetul pentru 2020, atunci Pro România va iniția o moțiune de cenzură. Amintim că PSD și UDMR au amenințat guvernarea liberală cu moțiunea de cenzură privind scenariul în care se va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. 

Redăm declarația lui Adrian Țuțuianu:

"Suntem pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Vă aduc aminte că alegerea dintr-un singur tur de scrutin a fost introdusă în anul 2011 de către președintele Traian Băsescu și Partidul Democrat Liberal. Cred că alegerea din două tururi va da mai multă legitimitate aleșilor locali, la pachet aceste alegeri în două tururi cu alegerea președintelui Consiliului Județean dintre consilieri și nu cum este prevăzut astăzi într-o OUG care se află la Camera Deputaților în dezbatere.

Nu vom susține o moțiune de cenzură care privește angajarea răspunderii de exemplu pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin, dar dacă spre exemplu Guvernul ar veni să-și asume răspunderea pe legea bugetului de stat, vom iniția o moțiune de cenzură. Nu avem suficiente (semnături-n.r.), dar putem fi cei care să ne propunem să strângem numărul de semnături necesare".