Procurorii lui Iohannis și Predoiu îi scapă pe capii masacrului din 10 august 2018, cu Dragnea și Carmen Dan în frunte


Procurorii lui Iohannis și Predoiu îi scapă pe capii masacrului din 10 august 2018, cu Dragnea și Carmen Dan în frunte

Este oficial: DIICOT a închis dosarul represiunii din 10 august 2018. Mii de nevinovați gazați, bătuți, brutalizați, nici un vinovat. Pentru consolare, DIICOT ne spune că niște peștișori mici vor continua să fie anchetați, la Parchetul Militar.

Însă capii represiunii, ministrul de Interne Carmen Dan, adjuncții ei și Il Capo di Tutti Capi, Liviu Dragnea, ar urma să scape.

Îmi era clar de mai multe luni că dosarul Jandarmeriadei va fi îngropat de oamenii puși de Iohannis și Predoiu în fruntea parchetelor. De ce? Fiindcă noul USL trăiește. Fiindcă și guvernul Orban se teme de furia poporului, așa că vrea să-și fidelizeze jandarmii:

- Nu i-a sancționat administrativ pe cei care au bătut și gazat oameni nevinovați, la 10 august 2018.

- Nu se atinge de pensiile speciale ale “militarilor“, formulă sub care se ascund sumele uriașe cu care sunt răsplătiți vechii și noii securiști, precum și vechii și noii milițieni.

- Nu a schimbat nimic din reglementările care au permis unor brute în uniforme să se pună în slujba Ciumei Roșii și să lovească niște oameni care cerea democrație și stat de drept.

Dosarul Jandarmeriadei a fost plasat la DIICOT, unde domnii Predoiu și Iohannis au numit-o pe doamna Giorgiana Hossu, deși CSM a dat aviz acestei numiri, arătând că dânsa habar nu are cu ce urmează să se ocupe. Presa a scris despre afacerile dubioase ale soțului ei, care în 2016 a fost reținut de DNA, precum și despre faptul că este prietenă de familie cu un colonel de jandarmi care a condus represiunea din 10 august. În sfârșit, recent, Curtea de Apel Târgu Mureș a acuzat-o pe Giorgiana Hossu că a mințit în legătură cu eșecul dosarului Țăndărei (clanurile din Țăndărei care duceau copii la cerșit în Anglia): procurorii ei, de la DIICOT, și-au bătut joc de dosar, nici măcar nu s-au deranjat să identifice victimele, cu nume și prenume.

Am făcut un scurt portret al doamnei care conduce DIICOT ca să se înțeleagă că ea nu ar fi ajuns niciodată în fruntea acestei instituții fără sprijinul 100% al domnilor Iohannis și Predoiu, care au trimis-o acolo ca să fie ascultătoare.

Și, de ce doamna de la DIICOT închide dosarul 10 august fără să se atingă de capii represiunii, de Dragnea, Carmen Dan și conducerea politică a ministerului de Interne? Nu fiindcă aceste personaje mai contează prea mult, ci fiindcă nu vor să creeze un precedent. Fiindcă nomenklatura României rămâne deasupra legii – așa cum vedem și din faptul că Iliescu e liber și nici un decident politic n-a plătit pentru masacrul din zilele de după 22 decembrie 1989 sau pentru mineriada din 13-15 iunie.

Închiderea dosarului represiunii din 10 august va demonstra, din nou, că articolul 16 din Constituție, care spune că “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări“ și “Nimeni nu este mai presus de lege“, este o minciună. Politrucii, marii hoți, nu răspund nici pentru corupție, nici pentru agresiunile asupra românilor. Au imunitate.

În regimul Iohannis/ USL 2.0, Constituția rămâne o simplă bucată de hârtie.

În regimul Iohannis/ USL 2.0, România nu reușește să fie o democrație și un stat de drept.

Zeci de mii de români au reușit ca, prin sacrificii uriașe, să schimbe regimul Dragnea și au ajutat PNL să ajungă la putere. Răsplata PNL pentru acești oameni admirabili: a bătut mâna cu PSD și le permite criminalilor să scape nepedepsiți.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.