Proiect de OUG care ajută politicienii de tip Dragnea să pună stăpânire pe județe. Abuzul orchestrat de un ministru din Guvernul Orban


Proiect de OUG care ajută politicienii de tip Dragnea să pună stăpânire pe județe. Abuzul orchestrat de un ministru din Guvernul Orban

Ministerul Dezvoltării, condus de penelistul Ion Ștefan, a inițiat un proiect de ordonanță de urgență pentru alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor județeni. Legislația actuală prevede alegerea acestora în mod direct, de către cetățeni, prin votul uninominal, arată g4media.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, "preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, precum şi viceprimarii se aleg prin vot indirect, de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale".

Renunţarea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct nu este inclusă în proiectul de lege vizând revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri în Parlament.

În acest context, jurnalista Carmen Dumitrescu a subliniat că infractorul Liviu Dragnea, actual pușcăriaș și fost șef al PSD, a ajuns să pună stăpânire pe județul Teleorman, prin funcția de președinte al CJ, fix prin faptul că a fost ales prin votul consilierilor județeni și nu prin votul teleormănenilor. Mai mult, jurnalista a precizat că este mult mai ușor să cumperi 20 de voturi, exprimate de consilierii județeni, comparativ cu 300 de mii ale cetățenilor din județ. 

"Așadar, dacă se decide ca președinții de consiliu județean să fie aleși prin votul consilierilor, suntem mâncați. Nu de alta, dar vă amintesc că fix așa a ajuns Dragnea să mănânce un județ întreg: cu 50.000 de lei per cap de vită furajată (pardon, consilier județean). Că e mai ușor să cumperi 20 de oameni decât 300.000. Și unde mai e voința poporului, din moment ce pe mine nu mă reprezintă niciun consilier județean, indiferent de partid? Oricum, văd că tot cu cioara vopsită se umblă, cu sau fără PSD în schema guvernării", a scris Carmen Dumitrescu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.