Propaganda Teheranului, la apogeul demenței, anunță că a ucis 80 de militari americani în Irak. Khamenei: “Noaptea trecută, le-am dat o palmă peste față”

Ca în orice regim dictatorial unde accesul cetățenilor la informațiile reale este restricționat de puterea absolută care deține controlul și care trebuie neapărat să fie percepută drept glorioasă și infailibilă de popor, odioasa propagandă de stat iraniană a ales să livreze, pe plan intern, o viziune eroică fantastică asupra atacuri lansate împotriva a două baze americane din Irak.

Astfel, televiziunea de stat iraniană a anunțat, miercuri dimineață, că cel puţin 80 de "terorişti americani" au fost ucişi în atacurile ce au implicat zeci de rachete lansate de Teheran asupra unor ţinte americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată.

Potrivit Agerpres.ro, televiziunea de stat, citând un oficial de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluţiei, a relevat de asemenea că Iranul are în vedere alte 100 de ţinte în regiune dacă Washingtonul recurge la orice represalii. De asemenea, a indicat că elicoptere americane şi echipament militar au fost "grav avariate".

Nu există însă nici măcar o altă informație venită pe vreun canal credibil care să confirme bilanțul prezentat de oficialii iranieni celor care jelesc moartea generalului Qasem Soleimani și care doresc răzbunare.

Într-un discurs susținut în orașul orașul Qom, unde are loc comemorarea masacrului din 1978 (când protestatarii au fost uciși de forțele de securitate ale șahului, înlăturat în cele din urmă de la putere), liderul suprem iranian Ali Khamenei spune că atacul lansat de Teheran reprezintă o ”palmă dată peste față americanilor”, adăugând că riposata iraniană arată că revoluția islamică este vie.

“Noaptea trecută, le-am dat o palmă peste față”, a spus Khamenei. Mulțimea a răspuns scandând ”Moarte Americii!”.

”Când vine vorba despre confruntare, acțiunea militară de acest gen nu este suficientă. Important este ca prezența coruptă a SUA să înceteze”, a mai spus Khamenei.

O atitudine mai conciliată a avut ministrul de Externe iranian care a scris într-un tweet că Iranul nu dorește și nu urmărește o escaladare a conflictului cu SUA. DETALII AICI.

Potrivit presei internaționale, pagubele provocate de atacurile iraniene nu se cunosc cu exactitate, dar nu par să existe pierderi de vieți omenești. De altfel, și mesajul postat pe Twitter de președintele Donald Trump relevă cam același lucru.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Iranul a ripostat zgomotos, dar nu a julit pe nimeni. Expert: „În nici nu caz nu este un război. Este un atac mai mult pentru liniștea propriei populații”.