Propagandiștii de la Sputnik și Grapini sar în apărarea rapsodului anti-european Tudor Gheorghe: "Să vă fie rușine!" / "Să se cenzureze și chiar să se pedepsească aceste mizerii"


Propagandiștii de la Sputnik și Grapini sar în apărarea rapsodului anti-european Tudor Gheorghe: "Să vă fie rușine!" / "Să se cenzureze și chiar să se pedepsească aceste mizerii"

Sputnik, site-ul oficial de propagandă al Kremlinului, cere răspicat SRI și ANCOM să cenzureze Facebook și să limiteze practic dreptul la liberă exprimare în cazul unor mesaje prin care sunt „batjocorite” personalități precum Tudor Gheorghe. Sputnik cere chiar pedepsirea celor care ar denigra astfel de personalități.

„Adevărul este că batjocorirea unor personalități a devenit o practică pentru unele personaje, multe niște nulități, de a se ‘afirma’, mai ales pe calea rețelelor de socializare. Și, desigur, oameni de atitudine cum sunt Oana Zamfir sau Mircea Badea nu pot să nu ia atitudine în fața unor asemenea nerușinări.

Din păcate, nu există și un instrument legal care să prevină, să cenzureze și chiar să pedepsească aceste mizerii; dimpotrivă, se poate observa că Facebook tolerează indivizi care insultă, dar blochează pentru anumite atitudini politice.

Iar SRI și ANCOM permit acestei rețele private de o forță extraordinară să practice propria cenzură – sau chiar să promoveze anumite demersuri periculoase – cum ar fi campanii de denigrare și incitare, dau chiar pregatirea unor acțiuni împotriva unor instituții, unele chiar cu elemente de violență”, debitează propagandiștii de la Sputnik.

Propagandiștii de la Sputnik nu au fost singurii care au sărit în apărarea rapsodului. Maria Grapini, eurodeputata PSD renumită după ce s-a făcut de râs încercând să fure voturi în Parlamentul European, s-a lansat într-un șir de invective la adresa celor care au îndrăznit să-i critice atitudinea anti-europeană a lui Tudor Gheorghe.

„Reacție la aberațiile și vulgaritățile a doi indivizi la adresa Marelui om de cultură Tudor Gheorghe. Cum îndrăzinți voi, cei doi cărora îmi este greu să vă pronunț numele-voi care nu ați făcut nimic, dar nimic bun pentru țară, să jigniți, să acuzați un om de cultură de talia Maestrului Tudor Gheorghe? Să vă fie rușine! Dar cum aveți obrazul gros,sigur nu vă e!

Și acum mă adresez oamenilor de cultură! De ce nu vă spuneți public punctul de vedere? De ce lăsați pe toți cei ce nu fac nimic să împroaște cu noroi un adevarat om de cultură? Dacă nu vom reacționa, cei doi vor crede că au dreptate!

M-aș bucura să văd cât mai multe reacții atunci când apar nemernicii spuse public!”, a scris Maria Grapini pe Facebook

Amintim că Daniel Funeriu și Andrei Caramitru au lansat critici dure la adresa lui Tudor Gheorghe după un concert anti-UE al acestuia care a fost difuzat de TVR.

CITIȚI ȘI: Amestec mizerabil de național-ceaușism și pro-rusism la TVR. Televiziunea publică face propagandă anti-UE prin vocea menestrelului Tudor Gheorghe

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.