Propagandiștii lui Putin ridică OSANALE grețoase propagandiștilor lui Dragnea! CLASAMENTUL presei paralele EXCLUSIV


Propagandiștii lui Putin ridică OSANALE grețoase propagandiștilor lui Dragnea! CLASAMENTUL presei paralele EXCLUSIV

Sputnik.md – una dintre cele mai nocive platforme de dezinformare putinistă – rostogolește în online un… așa-zis clasament al presei românești, prilej pentru a le ridica cele mai dezgustătoare osanale (de inspirație ceaușistă) celor mai agresivi și mai manipulatori propagandiști dâmbovițeni ai coaliției PSD-ALDE, dintre care îi amintim pe: Răzvan Savaliuc (Luju.ro), Victor Ciutacu (România TV), Mihai Gâdea (Antena 3), Mircea Badea (Antena 3) și Bogdan Chirieac (DCnews.ro).

Cu alte cuvinte, propagandiștii lui Putin îi laudă deșănțat pe propagandiștii infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea.

Presă paralelă plătită cu bani publici

Sesizăm cu oarece mirare că Doru Bușcu (Cațavencii) – consilier al lui Dragnea plătit de PSD din bani publici cu sume între 17.000 și 52.000 de euro lunar, potrivit dezvăluirilor Newsweek România – nu este pomenit în delirul Sputnik, dar, ce-i drept, nu-i niciodată timpul pierdut. Tot Newsweek România a dezvăluit că PSD îi plătește cu bani publici și pe Răzvan Savaliuc și Bogdan Chirieac, motiv pentru care cei doi se reproduc public în mod ”corespunzător”.

Sluga lui Vadim, Dan ”Felix” Voiculescu și Putin

”Clasamentul” presei paralele este întocmit de unul dintre cei mai purulenți propagandiști putiniști vorbitori de limba română –  controversatul Dragoș Dumitriu, traseist politic (PRM/PC), angajat Sputnik.md, comunistoid, panslavist virulent și vechi iubitor de Moscova. De notat că Dumitriu s-a numărat printre rusofilii care au organizat preumblările ideologului putinist Dughin la București. Podul.ro a avertizat, recent, că statul român îi plătește antiromânului Dumitriu (fost deputat pentru un mandat) o faraonică pensie specială de parlamentar echivalentă cu șapte salarii minime, ceea ce este de-a dreptul scandalos, având în vedere activitățile puțin spus toxice ale personajului.

Dragnea și Tăriceanu au preluat narațiunile Kremlinului

În realitate, principalele obsesii ale coaliției PSD-ALDE sunt preluate din rețetarul narațiunilor fake news promovate cu o virulență sporită de Kremlin. Demonizarea programatică a lui Soros, prezentat drept Dr. Evil (propagandă preluată și amplificată de Orban și Erdogan) a pornit de la Moscova și a căpătat valențe interesante de-a lungul ultimilor ani. Balivernele referitoare la așa-zisul stat paralel păpușat de oculte externe care ar fi transformat România într-o ”colonie” a UE și a SUA reprezintă – e evident! – narațiuni predilecte ale Kremlinului, care se regăsesc din plin în discursurile lui Dragnea și Tăriceanu (tentați de iliberalism), dar și în luările de poziție a numeroși lideri PSD-ALDE.

Ambasada Rusiei a aplaudat OUG 13

La unison cu Dragnea și Tăriceanu, întreaga propagandă putinistă susține că pe 10 August, în Piața Victoriei, ar fi avut loc o ”tentativă violentă de lovitură de stat”. Atacurile din ce în ce mai agresive la adresa presei independente comportă o inspirație similară. De remarcat că unica ambasadă de la București care a aplaudat la scenă deschisă tenebroasa OUG 13 a fost cea a Federației Ruse. De asemenea – alături de Răzvan Savaliuc, Victor Ciutacu, Bogdan Chirieac și alți așa-ziși jurnaliști –, PSD-iștii Liviu Pleșoianu, Codrin Ștefănescu, Eugen Teodorovici și Șerban Nicolae (notorii pentru desele halucinări profund anti-europene) au devenit niște veritabile ”stele” ale Sputnik.md.

Delirul lui Șerban Nicolae

Să nu uităm că senatorul Șerban Nicolae a găsit de cuviință să susțină că luptătorii anticomuniști din munți ar fi… slăbit capacitatea de apărare a României, deși țara noastră se afla în plină dictatură comunistă genocidară impusă de la Moscova. Revizionismul istoric fake este una dintre armele predilecte ale propagandei putiniste care se strofoacă să-l reabiliteze pe unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei: Stalin. De altfel, este de domeniul evidenței că cea mai recentă insultă emanată de Ambasada Federației Ruse – care a negat categoric multiplele atrocități săvârșite de armata sovietică în România, după momentul 23 august, atrocități solid documentate – face parte dintr-un scenariu propagandistic similar.    

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.