Prostia conduce România

Din înțelpeciunea populară a Facebook-ului. Un anonim ne arată în oglindă imaginea Dăncilei care glăsuiește astfel – „Foaie verde mărăcine, sunt mai proastă decit mine!” Ca să vezi, bre, la ce culmi s-a ajuns în materie de prostie în România noastră cea veselă și rebelă! Nu mă mir.

Un exemplu copios l-a dat chiar în acest week-end, cînd a zis că se duce totuși în Parlament să ia votul de încredere pentru noul ei guvern monocolor. Asta după ce l-a atacat pe Iohannis că încalcă Constituția pe tema neaprobării miniștrilor propuși de ea. Degeaba i-a spus Iohannis – Marș în Parlament! Ea nu și nu! Eh, cînd s-a înșelat madame? Atunci sau acum? Cînd a zis ea adevărul? Nici ea nu știe, fac pariu. Nu gîndește cu capul ei. Are niște păpușari care o țin în ațe și o aruncă la microfon să zică verzi și uscate. După cîteva zile o fac să zică altceva, fără să observe că nu e în regulă. Zăpăcește lumea de cap, cum se spune. După ce s-a opus să-și prezinte onor guvern în Parlament, a venit iată la sentimente mai bune.

Rațiunea!? Poate că și-a cumpărat – cum umblă vorba – destule voturi în Parlament și este mai încrezătoare. ALDE nu vrea deloc să plece de la guvern și l-a lăsat pe expiratul lider Tăriceanu să facă ce poftește, dar ca persoană privată. Oamenii lui nu se lasă duși de la robinetul bugetului. Rămîn ferm pe poziții alături de PSD. VV Dăncilă, în aceste circunstanțe, se pare că a prins o leacă de curaj. Acesta este un argument. Altul ar fi că aceeași VV Dăncilă și-a dat seama că nu are încotro. Cineva i-a citit cu intonație, pe silabe, articolul 85, paragraful 3 din Constituție. Acest text o obligă să meargă în Parlament cînd se schimbă structura guvernului, ca să ia votul. Cazul de față. Altfel, guvernul ei este ilegitim și toate actele lui sunt lovite de nulitate. Cert este că VVDăncilă a promis să se prezinte totuși cu lista ei de nătăfleți pe care speră s-o treacă. Ar fi o mare victorie pentru ea.

Mă mai gîndesc la ceva. Poate VV Dăncila are instincte sinucigașe. Se duce în Parlament tocmai ca să îi fie trîntit guvernul! Ar vrea să plece din Palatul Victoria, să se ocupe numai de campanie. Guvernul îi ocupă aproape tot timpul, în vreme ce Iohannis este liber ca pasărea cerului să umble prin țară, să dea declarații, să se ocupe de obținerea celui de al doilea mandat. Așa că – și-a spus VVDancilă – ar fi mai bine să se retragă… Dar dacă i s-a făcut pur și simplu lehamite și nu mai vrea să rîdă lumea de ea!? Singurul mijloc ar fi să dispară de la microfon, din fața camerelor TV, din atenția presei…