PROTESTELE masive din Hong Kong cutremură dictatura Chinei comuniste. Mafia triadelor și Coreea de Nord susțin Beijingul


  • ACP
  • Aug 11, 2019 17:15
  • 3334
PROTESTELE masive din Hong Kong cutremură dictatura Chinei comuniste. Mafia triadelor și Coreea de Nord susțin Beijingul

Odată cu intrarea în a zecea săptămâna de demonstrații masive în Hong Kong, jena Beijingului a devenit totală. Pe de o parte, pentru că își arată slăbiciunea neavând curaj să intervină în forță, provocând astfel daune principalului nod de intrare a investițiilor străine în țara mamă, pe de altă parte, pentru că cei din Hong Kong demonstrează practic împotriva supunerii față de puterea comunistă chineză, mulți preferând revenirea provinciei la statutul de colonie britanică.

Variantele încercate de puterea de la Beijing pentru a-i determina pe cei din Hong Kong să renunțe la demonstrații, au trecut prin ruta obligatorie impusă de manualele de operațiuni comuniste – recurgerea la susținerea bandelor de infractori. Numai că atacurile celor din triade (mafiile chinezești) s-au întors rapid împotriva celor care le-au ordonat, pentru că, făcute publice de demonstranți, au arătat cât de jos merg comuniștii în încercarea lor de a închide gurile celor care nu vor să trăiască sub dictatura roșie.

Dintre cei care protestează, aproximativ 60% sunt mai tineri de 30 de ani, iar dintre aceștia, 75% au studii superioare, conform unui studiu făcut de specialiști de la Chinese University’s School of Journalism and Communication, Baptist University și Lingnan University din Hong Kong, iar asta nu ușurează deloc misiunea celor care vor să oprească protestele – mai multe detalii AICI .

Aflați în criză de soluții pe plan intern, pentru oprirea demonstrațiilor din Hong Kong, satrapii de la Beijing nu reușesc să facă prea multe nici pe plan extern, în condițiile în care nu au prea mulți aliați. Acuzațiile inițial voalate, apoi explicite, împotriva Marii Britanii și Statelor Unite nu au reușit să convingă. Partea britanică a explicat că cere Chinei doar respectarea angajamentelor luate în urma actului de cedare din 1997, pentru o țară cu două sisteme, și a condamnat violențele indiferent din ce parte vin – detalii AICI.  

Statele Unite au răspuns însă mult mai dur, catalogând tranșant regimul condus de la Beijing drept ”tâlhăresc”, prin purtătorul de cuvânt al State Department, Morgan Ortagus. Asta a venit după ce unei membre a personalului diplomatic al Ambasadei Americii din Hong Kong, Julia Eadeh, i-au fost publicate adresa și fotografii cu numele său, al soțului și copiilor, de către o publicație subordonată Beijingului, spre a o intimida, numai pentru că s-a întâlnit cu membri ai unor organizații non-guvernamentale care participă activ la proteste. ”Autoritățile chineze știu foarte bine că personalul consular acreditat își face numai datoria, la fel ca diplomații celorlalte țări... Nu cred că dezvăluirea informațiilor personale ale unui diplomat American – fotografii și nume ale copiilor reprezintă un protest formal. Nu așa se comportă o națiune responsabilă” a mai declarat Norman Ortagus – mai multe detalii AICI.

Imediat după declarațiile dure venite din partea diplomației americane, alături de China s-a așezat puterea comunistă din Coreea de Nord. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a declarat, pe 11 august, că țara sa susține în întregime măsurile luate de Partidul Comunist Chinez și de guvernul de la Beijing pentru apărarea suveranității, securității, stabilității și prosperității în Hong Kong. ”Este principiul pe care îl susținem, că nu trebuie permis niciunei țări, entități ori persoane, să distrugă suveranitatea și securitatea Chinei, Hong Kong fiind parte din China conform principiului o țară, două sisteme”, a mai declarat purtătorul de cuvânt nord-coreean, după ce a acuzat forțele străine care ar interveni în Hong Kong, susținând poziția Chinei care acuză Statele Unite și Marea Britanie de susținerea demonstrațiilor – detalii AICI.

Declarațiile venite din Coreea de Nord nu sunt deloc surprinzătoare – regimul comunist de la Beijing, care a recurs la bande de infractori împotriva propriului popor și a acționat în stil mafiot împotriva unui membru al corpului diplomatic al unei țări străine știe că poate conta doar pe susținerea unuia dintre cele mai criminale regimuri ale zilelor noastre – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.