Provocare transnistreană înainte de 27 August. Dacă acum se plimbă cu steagul rușinii prin Chișinău, mâine poate îl vor aduce la Prut

Am privit și eu acele imagini scandaloase cu acele persoane care umblau aiurea prin Chișinău cu steagul așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene, care nici nu există.

E o provocare de cea mai joasă speță. Și mă tem că e doar prima dintre multe altele. Să nu uităm de posturile ilegale de pe Nistru. Să nu uităm nici că opulentul rusofil Igor Dodon a cedat câteva localități așa-ziselor autorități de la Tiraspol.


Și-acum s-au pretat la provocarea asta în centrul Chișinăului. De ce? Pentru că nimic nu le e mai ușor. Pentru că pot și pentru că nimeni nu-i oprește. Cu atât mai puțin actuala guvernare, care-i susține pe față, dar nici fostele guvernări nu au făcut nimic ca să-i pună la punct. De la Mircea Snegur încoace, nimeni, dar absolut nimeni nu a avut curajul să-i oprească. Fiindcă în spatele fantomelor de la Tiraspol se află Moscova.

Dacă acum au umbat cu acel steag al rușinii prin Chișinău, mâine poate vor veni cu el la Prut.

Fiindcă, dacă va fi reales, Igor Dodon va pune în aplicare renumitul Memorandum Kozak. Cee ace nu a făcut comunistul Vladimir Voronin, mentorul său politic. În demența lui moldovenistă, psihoză de-a dreptul, Voronin a crâcnit în fața lui Putin. Spre deosebire de bătrâna șandrama comunistă, Dodon este un bufon obedient.

Și toate acestea se petrec în contextul în care pe 27 August se sărbătorește Ziua Independenței Republicii Moldova. Care independență, fraților?! Eu unul nu știu. Ce-i aia independență, când tu ai trupe rusești de ocupație la câțiva kilometri de Chișinău?

Eu cred că singura independență reală e aceea că ești independent să îți faci valiza și să emigrezi din R. Moldova.