Ce final „glorios” de campanie pentru PSD! Livache s-a încuiat în Târgoviște, Veorica a fost scoasă pe la morgă

Chiar dacă azi nu mai sunt în relațiile armonioase de pe vremuri, iar șefa guvernului a început să fie privită chiar ca o amenințare serioasă la adresa superiorului său pe linie de partid, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea beneficiază de aceleași huiduieli și reproșuri peste tot pe unde calcă. E și firesc, nu înseamnă că dacă pleacă Dragnea de la conducerea PSD și vine Veo, apucăturile de hoție din sânul partidului, baroniada, aglomerarea aparatului de stat cu oameni loiali, clientelismul, incompetența și multe alte rele care surpă democrația și vulnerabilizează economia încetează brusc.

Ostilitățile la adresa celor doi pesediști fruntași au explodat însă în ultima săptămână de campanie. E drept că și vorbitorii PSD au ațâțat în permanență țara cu discursuri virulente și mincinoase la adresa celor care protestează (Dragnea: „au fost doborâți la pământ bătrâni și loviți cu picioarele în burtă de indivizi cu ochi injectați”).

Duminică, la Târgoviște, la ultimul mare miting de campanie, Liviu Dragnea a fost în situația de a recurge la blocarea întregului oraș pentru a-și putea rosti liniștit discursul despre roșii, castraveți și pătrunjel autohton și de înfierare a neiubirii de țară a președintelui Klaus Iohannis, care, după mintea liderului infractor al PSD, fiind neamț la origine nu poate fi atașat de România.

Jandarmii mobilizați la fața locului au fost și ei mulți și gătiți ca de 10 august. I-au ținut pe manifestanți departe de pesediști și au transformat Târgoviștea, pentru câteva ore, într-un oraș sub ocupație în care nimeni nu avea acces fără patalama de la partid.

Rețelele de socializare au explodat, influencerii înăsprindu-și până la limita înjurăturii nude discursul de înfierare a acestor apucături totalitare odioase, nemaiîntâlnite totuși în România din vremurile de tristă amintire.

Pe ultima sută de metri, descoperind parcă brusc magia și forța zonei virtuale, pagina de facebook a lui Dragnea a lucrat în regim de breaking-news, suprasaturând contul cu ipostazele de „redneck” teleormănean ale liderului PSD, asudat până la deshidratare de gratarele pe care sfârâiau mititeii, ciolanele și niște guguloaie din mămăligă frământate de Livache cu propriile mâini. Bleah!

Și în timp ce Dragnea sugea roșii, perpelea ciozvârte și închidea orașe, doamna Viorica Dăncilă își continua fuga disperată prin Ardeal, urmărită și blocată de protestatarii care, chiar și atunci când nu strigă nimic, afișând doar pancarte cu mesaje, premierei i se par agresivi, injurioși și fără proiect.

Una din ultimele isprăvi memorabile ale doamnei PSD de la Palatul Victoria a fost vizita în cel mai mare secret la Spitalul Județean din Baia Mare. Secret atât de bine păzit încât s-a răspândit rapid în oraș, iar Dăncilă a fost extrasă pe la morgă, căci până și moartea e mai ușor de privit și de acceptat uneori decât adevărul despre propria-ți persoană.

VIDEO - Dăncilă la Baia Mare

VIDEO - Dăncilă la Novaci, Gorj, unde nu și-a mai ținut discursul din cauza huiduielilor.