PSD, cu un picior în groapă. Viorica s-a făcut de râs în ultimul sondaj privind alegerile prezidențiale


PSD, cu un picior în groapă. Viorica s-a făcut de râs în ultimul sondaj privind alegerile prezidențiale

După ce la alegerile europarlamentare, pesediștii s-au făcut de râs obținând cel mai mic scor din istorie, prezidențialele de anul acesta ar putea reprezenta un adevărat fiasco pentru PSD. Candidatul Viorica Vasilica Dăncilă, poate cel mai slab din istoria partidului, are șanse mari să ajungă la groapa de gunoi a istoriei.

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, privind intenția de vot a românilor la alegerile prezidențiale o plasează pe candidata PSD pe un lamentabil loc 6 cu doar 7,5%. În fața lui Dăncilă se află actualul președinte, Klaus Iohannis, dar și Tăriceanu, Ponta, Barna și Cioloș.

Astfel, dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis. Se constată o ușoară scădere față de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Oricum, actualul șef al statului rămâne favorit net pentru un nou mandat. Deocamdată, următorul clasat ar fi ales de 13,8% – este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, în scădere față de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, cu 12, 9%, față de 14 procente în iunie. Pe locul 4 - Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot, față de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – față de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în același sondaj. Abia pe locul 6 vine și Viorica Dăncilă cu doar 7,5 procente.

Din 1990, FSN/FDSN/PDSR/PSD a reușit cel puțin să-și trimită candidatul în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Anul acesta PSD ar putea bifa cel mai mare dezastru din istoria partidului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.