PSD-iștii au interzis în Europa. Candidatura lui Viorel Ștefan pentru postul de membru al CEC, respinsă de Parlamentul European


PSD-iștii au interzis în Europa. Candidatura lui Viorel Ștefan pentru postul de membru al CEC, respinsă de Parlamentul European

Vicepremierului României, Viorel Ștefan, i-a fost respinsă candidatura pentru postul de membru al Curții Europene de Conturi(CEC) de către Plenul Parlamentului European, care s-a reunit marți, la Strasbourg.

Candidatura lui Viorel Ștefan a mai fost respinsă pe data de 8 aprilie de către Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European. În timpul audierii, mai mulți eurodeputați au ridicat problema contribuției vicepremierului la slăbirea luptei anticorupție, după cum se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Viorel Ștefan în Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a primit din numărul total de voturi secrete, 8 „pentru” și 12 „împotrivă”.

„Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Curtea Europeană de Conturi are 28 de membri, mai exact, câte unul din fiecare țară, iar membrii sunt numiți pentru un mandat de 6 ani. Viorel Ștefan nu a avut contracandidat din România, fiind singura propunere a Guvernului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.