PSD-iștii au interzis în Europa. Candidatura lui Viorel Ștefan pentru postul de membru al CEC, respinsă de Parlamentul European

Vicepremierului României, Viorel Ștefan, i-a fost respinsă candidatura pentru postul de membru al Curții Europene de Conturi(CEC) de către Plenul Parlamentului European, care s-a reunit marți, la Strasbourg.

Candidatura lui Viorel Ștefan a mai fost respinsă pe data de 8 aprilie de către Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European. În timpul audierii, mai mulți eurodeputați au ridicat problema contribuției vicepremierului la slăbirea luptei anticorupție, după cum se arată într-un comunicat al Parlamentului European.


Viorel Ștefan în Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a primit din numărul total de voturi secrete, 8 „pentru” și 12 „împotrivă”.

„Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Curtea Europeană de Conturi are 28 de membri, mai exact, câte unul din fiecare țară, iar membrii sunt numiți pentru un mandat de 6 ani. Viorel Ștefan nu a avut contracandidat din România, fiind singura propunere a Guvernului.