PSD n-a murit, doar un pic s-a odihnit


PSD n-a murit, doar un pic s-a odihnit

Mai țineți minte ce se striga în 2014 la mitingurile dintre cele două tururi? Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse! Asta după ce Ponta declarase la A3 că regimul Băsescu a însemnat un deceniu catastrofic, care lasă în urmă o tragedie comparabilă cu moștenirea nazismului în Germania. A urmat Colectiv și părea că personajul Ponta a dispărut definitiv de pe agenda publică.

Doar că memoria românului e scurtă și nici 5 ani mai târziu, Ponta este cel care ne va scăpa de actualul PSD. Mai mult, Ponta a fost o perioadă destul de frecventabil și pentru USRPLUS.

Ghinionul nostru este că întotdeauna cel care vine după o catastrofă se dovedește mai rău decât cel de dinainte. Și așa ajungem să reevaluăm politicieni care nu numai că nu ne-au adus niciun beneficiu, din contră, au contribuit la situația în care ne aflăm azi.

Victor Viorel Ponta va fi cel care va aduce PSD din nou în preferințele electoratului, folosindu-se de naivitatea românilor. Un PSD reformat este ceea ce-și doresc cei mai mulți dintre cetățeni chiar dacă nu recunosc sau nu realizează. Pentru majoritatea electoratului, PSD reprezintă stabilitatea, este partidul care sub o formă sau alta există de 30 de ani și viețile tuturor sunt legate de acest partid.

Cât de repede și de ușor va prelua Ponta PSD-ul depinde de scorul lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Ponta știe că după alianța cu Tăriceanu singurul partid mare cu care poate avea discuții și care ar fi dispus la o colaborare este PSD. Prin urmare este vital ca Diaconu nu numai să aibă un scor peste Dăncilă, dar să fie cel care intră în turul 2 cu Iohannis. Este pentru a treia oară într-o lună când candidatul Dan Barna este lăsat în afara jocului politic. Prima dată s-a întâmplat după tragedia Caracal, când Dăncilă și Iohannis au preluat comunicarea subiectului, apoi odată cu ieșirea ALDE de la guvernare, când discuția s-a purtat între Tăriceanu și Dăncilă și acum, când Mircea Diaconu este invitat la emisiuni în fiecare seară.

Ponta va avea din nou un cuvânt greu de spus în viața politică din România. Mesajul lui e simplu. Între toți acești politicieni care nu vor să-și asume salvarea țării, el nu se gândește la viitorul său politic, ci vine să ne scoată din mizerie. Este victima perfectă, a fost terfelit, acuzat, s-a dat la o parte, iar acum, curat, este singura variantă pentru psdiștii nostalgici. Între Dăncilă, care reprezintă omul nou psdist și Ponta, care simbolizează un trecut glorios pentru cei mai mulți psdiști, Victor Viorel va fi câștigătorul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.