PSD, pregătiri pentru a bloca anticipatele. Șerban Nicolae: "Iohannis vrea să dizolve Parlamentul doar din aroganță!"

Așa cum era de așteptat, PSD va încerca toate tertipurile pentru a bloca declanșarea de alegeri parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut joi de senatorul PSD Șerban Nicolae la postul turnătorului Dan Voiculescu, Antena 3. 

Concret, pesedistul a spus că partidul său nu va face cvorum în Parlament pentru a tergiversa alegerile anticipate în cazul în care președintele României, Klaus Iohannis, îl va propune, din nou, pe Ludovic Orban pentru postul de premier. 

"Anticipatele sunt o soluţie la o criză politică. Să spui că vrei să dizolvi Parlamentul doar din aroganţă şi dintr-un calcul electoral, pentru că eşti pe val şi ai putea obţine un scor mai bun arată că nu are legătură cu responsabiltiatea faţă de români.

Ori îl propune pe cel pe care l-am nominalizat noi, susţinut de o majoritate consistentă, ori, dacă nu, nu se va ajunge la anticipate pentru că vom refuza să ne pronunţăm pe propunerea ca premier a lui Ludovic Orban. Nu vom face cvorum, pentru cât timp va fi nevoie", a spus pesedistul, conform dcnews