PSD, lovit chiar de CCR. Sesizarea lui Ciolacu a picat

CCR a dat miercuri o decizie favorabilă atât Guvernului Orban, cât și României. Concret, CCR a respins cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvern și Parlament cu privire la Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, solicitare formulată de Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu.

PSD l-a trimis la înaintare în plenul CCR pe deputatul Florin Iordache pentru a pleda împotriva bugetului de stat adoptat de PNL, acesta reclamând că legile referitoare la buget trebuie să fie dezbătute şi aprobate în Parlament, nu să fie adoptate de Guvern prin asumarea răspunderii.

Amintim că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunțase pe 23 decembrie că, alături de Teodor Meleșcanu, șef al Senatului la acea vreme, va sesiza CCR, din cauza asumării răspunderii de către Executiv pentru legea bugetului de stat pe 2020. 

Ce spunea Marcel Ciolacu pe 23 decembrie: "Bugetul de stat deoarece a venit prin asumarea răspunderii de către Guvern va fi atacat azi de mine și de către președintele Senatului ca și conflict constituțional la CCR. Au fost prezenți și parlamentari. S-au interesat. Nu există un precedent în Europa ca un Guvern să vină cu un buget fără dezbateri în Parlament. De la Ceaușescu încoace, de 30 de ani, nu a mai fost așa ceva. Vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Domnul Orban va intra în istorie ca singurul premier care și-a permis acest lucru, nu numai din România, ci dintr-o Europă democratică".