PSD pune bețe în roate Guvernului. "Social-democrații" vor sesiza Curtea Constituțională în privința proiectului de buget pe 2020

PSD a decis în CEx-ul de luni al partidului, în unanimitate să depună o sesizare la CCR în legatură cu adoptarea bugetului pe 2020 de către Guvern. 

De asemenea, PSD va face sesizare de neconstituționalitate și cu privire la proiectul de modificare a OUG 114/2018. Sesizarea la CCR nu va bloca intrarea în vigoare a prevederilor bugetului.

CEx -ul PSD a început luni la Parlament, de la ora 12:00, iar ședința se află în desfășurare la ora transmiterii acestei știri.

Guvernul analizează, în ședința de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

Totodată, Plenul Camerei Deputaților și Senatului se va reuni, luni, de la ora 16:00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.