PSD, ultimul tun: 1,5 miliarde de lei pentru programul de suflet al infractorului Liviu Dragnea. DNA s-a trezit și pare că anchetează niște fapte de corupție


PSD, ultimul tun: 1,5 miliarde de lei pentru programul de suflet al infractorului Liviu Dragnea. DNA s-a trezit și pare că anchetează niște fapte de corupție

Guvernul a lansat un proiect de hotărâre prin care alocă încă 1,5 miliarde lei, din Fondul de Rezervă al Executivului, pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), considerat programul de suflet al fostului lider PSD, Liviu Dragnea, care acum mucegăiește în penitenciarul Rahova pentru o mică parte din hoțiile săvârșite.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice pe anul 2019, la capitolul «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică», (...) cu suma de 1.500.000.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, reprezentând credite bugetare, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapele 1 şi 2. (...) Eventualele sume rămase neutilizate până la sfârşitul anului se vor restitui la bugetul de stat, conform legii. Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe anul 2019”, se arată în proiectul de hotărâre, citat de adevarul.ro.

Asta în condițiile în care în ședința de luni, guvernul demis a aprobat o hotărâre prin care alocă 1,4 miliarde de lei pentru unele primării, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spunând că scopul acestei alocări ar fi de a asigura toate cheltuielile pentru funcționarea bugetelor locale.

PNDL este un program lansat de fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea. Făcut celebru de contractele suspecte care au fost acordate în cadrul activităţilor din program, premierul Viorica Dăncilă anunţa în luna februarie 2019 că PNDL-ul „a scos ţara din noroaie”.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a confirmat, miercuri, că Direcţia Naţională Anticorupţie anchetează contractele atribuite către două firme a căror activitate a fost prezentată în presă.

Mai exact, este vorba de două firme a căror activitate a fost investigată în reportajul emisiunii „România, te iubesc”, difuzat în 13 octombrie 2019. Reportajul îl găsiți AICI.

 ”Există un dosar penal înregistrat în acest an în care, într-adevăr, se efectuează cercetări cu privire la contractul de achiziţie încheiate de 2 societăţi comerciale cu primării de pe teritoriul judeţelor Tulcea şi Constanţa. Este vorba despre contracte semnate prin PNDL, adică Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar în acest moment cercetările se referă strict la fapte. Deci, cum spunem noi, este o cercetare in rem pentru suspiciuni de abuz în serviciu, obţinere nelegală de fonduri şi infracţiuni de fals”, a declarat Săplăcan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.