PSDăniclă trage cu dinții de guvernare. Votul pentru învestitura Guvernului Orban, amânat pentru săptămâna viitoare


PSDăniclă trage cu dinții de guvernare. Votul pentru învestitura Guvernului Orban, amânat pentru săptămâna viitoare

Deși liberalii doreau ca miniștrii Guvernului Orban să fie audiați marți, 29 octombrie, iar votul de învestitură să se desfășoare miercuri, 30 de octombrie, PSD a obținut o victorie în cadrul Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Propunerea lui Ludovic Orban a fost respinsă cu 11 voturi ”pentru”, 13 voturi ”împotrivă” și o abținere.

Astfel, Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, luni, ca audierea miniștrilor propuși să facă parte din noul Guvern să aibă loc marți și miercuri, iar votul de învestitură din plenul reunit să se țină lunea viitoare pe 4 noiembrie. Ședința de vot final va avea loc de la ora 14.00, lunea viitoare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.