Pseudo-jurnalistul Ion Cristoiu sare patetic în apărarea lui Iliescu în dosarul Revoluției: "Avem de-a face cu o diversiune. Nu există probe împotriva lui"


Pseudo-jurnalistul Ion Cristoiu sare patetic în apărarea lui Iliescu în dosarul Revoluției: "Avem de-a face cu o diversiune. Nu există probe împotriva lui"

Așa zisul jurnalist Ion Cristoiu s-a activat imediat și a sărit în apărarea ex-comunistului Ion Iliescu în dosarul Revoluției, acuzând tot soiul de diversiuni și comploturi imaginare.

"Avem de-a face cu o diversiune și în această lună în care nici nu-mi dau seama ce se aniversează, lovitura de stat sau Revoluția. După părerea mea este una din diversiunile din lungul șir de diversiuni care se vor pune la cale până la anticipate, pentru ca opinia publică să nu fie atentă la ce se întâmplă la Guvern, la Președiniție. Eu chiar am scris cărți despre evenimentele din decembrie. Nu există probă juridică împotriva lui Ion Iliescu vă garantez. Acest dosar este un dosar total propagandistic. Nu există probă! Mulți au scris, am scris și eu, că Ion Iliescu a ordonat, a coordonat, dar nu există probe. Sunt un fel de povești. Sunt stupefiat și asta mi se pare evenimentul numărul unu, convocarea unor oameni, cât mai mulți, care repet, nu au nicio legătură cu ce se întâmpla în palate, că acolo aveau loc punerile la cale", a declarat Ion Cristoiu, în direct la televiziunea fugarului Sebastian Ghiță, România TV.

"Nu mă miră. Deschiderea acestui dosar care e lipsit de orice probă juridică, are două mari implicații politice, inclusiv ce se întâmplă acum. Unu, ne face schizofrenici pentru că, iertați-mă, eu nu știu ce vom aniversa anul acesta. Nu puteam numi Revoluție atâta vreme cât în rechizitoriu se spune lovitură de stat. Doi, nu mă miră implicarea șefului Guvernului deoarece face parte, inclusiv acest tărăboi, că era nevoie să vină cât mai multă lume, că dacă venea numai Iliescu și doi, trei, nu mai era un Breaking News, face parte din campania de anti-pesedism, anunțată de Klaus Iohannis din seara celui de-al doilea tur", a mai spus el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.