Pușcăriașul Mazăre scapă de arestul preventiv în dosarul Polaris. Decizie definitivă a ÎCCJ

Fostul edil al Constanței Radu Mazăre, actualmente pușcăriaș la Rahova în urma pedepsei de 9 ani de închisoare cu executare pe care a primit-o în dosarul retrocedărilor, a scăpat marți de arestul preventiv dispus în dosarul Polaris. 

Concret, magistrații ÎCCJ au admis contestația lui Radu Mazăre și au revocat arestul preventiv dispus în dosarul Polaris, decizia fiind definitivă. Astfel, Radu Mazăre rămâne doar cu pedeapsa definitivă de 9 ani din dosarul retrocedărilor.

„Cu majoritate, Admite contestaţia formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. (...) Revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan prin mandatul de arestare preventivă nr.1/10 ianuarie 2018 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală”, se arată în minuta instanței.

Mazăre a fost condamnat, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”. Fostul edil al Constanței a fost plasat inițial, în dosarul Polaris, sub control judiciar, însă fostul primar a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis ulterior mandat de arestare pe numele său.