Putin AMENINȚĂ România: ruşii simulează BOMBARDAREA bazei de la Deveselu


Putin AMENINȚĂ România: ruşii simulează BOMBARDAREA bazei de la Deveselu

Surse militare citate de Adevărul avertizează că aviația militară rusă se antrenează bombardând o cazarmă care reproduce, la o scară de 1/1, cazarma de la Deveselu unde se află logistică și trupe americane.

După ce a dislocat în Crimeea bombardiere nucleare tip Tupolev 22, Moscova continuă jocurile de război în zona Mării Negre aducând peste 1.500 de militari care efectuează exerciţii.

Practic, este vorba de nişte manevre în care este implicată şi o cantitate mare de tehnică militară, fiind mobilizate sute de avioane şi elicoptere militare, dar şi vehicule amfibii.

Conform datelor deţinute până în prezent se pare că scenariul este unul ofensiv, militarii exersând un desant aerian şi naval într-o zonă „inamică”.

„Unităţile se vor antrena pentru desfăşurarea rapidă de trupe în cel mai scurt timp posibil. Personal militar şi echipamente vor fi lansate din avioane”, au precizat într-un comunicat resposabilii militari de la Moscova. Mai mult, surse militare au declarat pentru Adevărul că aviaţia militară rusă a trecut la antrenamente dedicate pentru a avea un succes cât mai mare într-o eventuală misiune de atac asupra scutului antirachetă de la Deveselu. Concret, „cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”, au explicat sursele citate.

De notat că aceste jocuri de război sunt organizate în contextul în care oficiali ai Kremlinului și responsabili militari ruși tot arată cu degetul spre Deveselu, insistând că scutul are potențial ofensiv, aspect negat categoric, în repetate rânduri, de omologii români și americani.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.