Putin lansează MINISTERUL CENZURII. Ofensiva pentru controlul internetului


  • ACP
  • May 7, 2019 18:52
  • 2388
Putin lansează MINISTERUL CENZURII. Ofensiva pentru controlul internetului

Ultimul plan cincinal al Moscovei vizează libertatea de opinie și de informare a rușilor, mai precis limitarea acestora.

Prin rezoluția administrativă Nr. 528, din 30 aprilie de anul acesta, guvernul rus a aprobat bugetul pentru înființarea Centrului pentru Rețele Publice Online, care se va ocupa de operațiile internetului rusesc (RuNet) atunci când Federația Rusă va fi decuplată de restul rețelelor lumii, ”în cazul unei amenințări externe” (iar Rusia se simte mereu amenințată).

Centrul va colecta informații de pe internet, va dezvolta programe pentru monitorizarea și controlul RuNet, va administra echipamentele pentru a apăra RuNet de amenințări și va bloca sit-urile interzise de cenzură rusă. De asemeni, Centrul va lansa și un filtru pentru protejarea copiilor – mai multe detalii AICI.

În condițiile în care Kremlinul cenzurează și încearcă să controleze orice flux de informații publice în folosul administrației Putin, este clar că Centrul nu va avea doar o funcție defensivă, ci va fi folosit tocmai pentru un control mult mai riguros al informațiilor și de spionare a utilizatorilor de internet ruși. Rusia este țara care a dus de mulți ani și duce în continuare un război cibernetic extins cu Occidentul, fiind cunoscute o mulțime de atacuri rusești la adresa țărilor europene și a Statelor Unite.

De asemenea, era cunoscut faptul că internetul din Rusia era strict controlat de serviciile de informații, numai că acum a fost creat organul care se va ocupa legal, public, de cenzura și controlul internetului rusesc.

CITIȚI și ARMATELE de TROLI ale Kremlinului: ”Ferma” propaganidiștilor putiniști a făcut lobby pentru Trump, Le Pen și Brexit. Noul BESTIAR online

CITIȚI și Noul RĂZBOI informațional al Kremlinului: fake news masiv, manipularea sistemelor de vot și ATACURI la adresa presei

CITIȚI și Anti-manipulare, partea I: RUSIA folosește INSTAGRAM pentru a te MANIPULA în război EXCLUSIV

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.