Marius Carașol, trimis în judecată de procurori după ce a fost acuzat că și-a falsificat diploma de studii pentru a obține funcția de director al Transelectrica


Marius Carașol, trimis în judecată de procurori după ce a fost acuzat că și-a falsificat diploma de studii pentru a obține funcția de director al Transelectrica

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte l-au trimis în judecată pe Marius Carașol, aflat în arest preventiv, acuzat de fals și înșelăciune, potrivit unui comunicat al instituției. O investigație edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.

Concret, Carașol e acuzat de procurori că a falsificat diploma de inginer seria D nr. 0286614, pe care a pretins că a obținut-o de la Universitatea Politehnica București.

”Inculpatul a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice”, arată procurorii.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 București.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.