Radu Banciu, cu lupa pe ultimul sondaj: Mircea Diaconu e de fapt candidatul PSD la prezidențiale!


Radu Banciu, cu lupa pe ultimul sondaj: Mircea Diaconu e de fapt candidatul PSD la prezidențiale!

Jurnalistul Radu Banciu a analizat datele ultimului sondaj IMAS în legătură cu prezidențialele. Amintim că sondajul a venit cu o surpriză și anume faptul că Mircea Diaconu este cel care-l urmează pe Klaus Iohannis în top, fiind pe locul 2, în timp ce Barna este pe locul 3, iar candidatul PSD Viorica Dăncilă abia pe 4. 

CITIȚI ȘI: Sondaj prezidențiale. Dan Barna are probleme majore, în timp ce Klaus Iohannis rămâne lider detașat în cursa către Cotroceni

Astfel, Radu Banciu a subliniat că, de fapt, Mircea Diaconu este candidatul PSD la prezidențiale și nu Viorica Dăncilă, căci fostul actor are plusul notorietății.

Redăm explicația jurnalistului Radu Banciu:

"Iohannis ar avea un pic peste 45% în intenție de vot, urmat de Mircea Diaconu, candidat susținut de ALDE și Pro România și, la un moment dat, și de Antena 3, pe vremea când i se făcea campanie atunci când a debutat în politică, ceea ce lumea probabil că nu a uitat. 

Dan Barna și Viorica Dăncilă ar urma pe pozițiile următoare. Viorica Dăncilă, potrivit acestui sondaj, nu doar că n-ar intra în turul al doilea, ci ar termina abia pe poziția a patra, un pic mai mult de 12%, ceea ce ar fi o catastrofă nucleară pentru acest partid, care s-ar desființa în mod normal a doua zi. Deci din 11 noiembrie PSD n-ar mai fi.  Dacă lucrul ăsta s-ar întâmpla, lucrurie ar fi terminate definitiv.

Dan Barna are și el abia 14,2% și e devansat destul de net de Mircea Diaconu, candidat independent, cu 16,6%. Diaconu cred că ar coagula în jurul lui și oful celor care au votat cu PSD degeaba atâta timp. Diaconu e independent pe hârtie, dar, în realitate, e de fapt candidatul PSD. Este realul canddat al PSD, întrucât are notorietate, e cunoscut ca actor, chiar dacă lumea în ziua de astăzi nu mai poate să citeze prea multe filme în care a jucat, dar cei de vârsta a doua și a treia mai pot, tineretul mai puțin. Dar în orice caz la capitolul notorietate trebuie să recunoaștem că îi devansează pe Dan Barna, pe Viorica Dăncilă, respectiv Theodor Paleologu", a afirmat Radu Banciu.

Urmăriți video de la 5:30:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.