Radu Paraschivescu anunță MINUNEA: Șocată de triumful lui Kovesi, Grapini folosește VIRGULE și bate pauză după punct!

Scriitorul și jurnalistul Radu Paraschivescu o ironizează copios, prin intermediul unei postări pe Facebook, pe deja celebra agramată Maria Grapini, despre care anunță că, fiind profund șocată de triumful Laurei Codruța Kovesi la audierile din Parlamentul European, ”a început să bată pauză după punct, virgule, semnul întrebării și semnul exclamării”.  

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Radu Paraschivescu, care-i privesc, într-o măsură egală, și pe ”crostini, tortellini, ţapardellini”  sau ”vosganini”, fiindcă ”dau în gropini”.

De nervi, la aflarea rezultatului, Maria Grapini a început să bată pauză după punct, virgulă, semnul întrebării şi semnul exclamării. Literele le mănâncă însă la fel de lacom. Nu e uşor să faci din <diomă> diplomă.

Altfel, toţi acei crostini, tortellini, ţapardellini, vosganini şi ceilalţi care dau în gropini se pot consola cu vechea vorbă a dacilor înainte de a-i învăţa latina pe romani: Beauti paupere spiritu. Sau cu murmurul lui Jan Hus la vederea bătrânei care dădea să-i aprindă rugul: Sancta simplicitas! Deşi la dumnealor e vorba de mult mai mult decât de <simplicitas>.

După cum doineau soldaţii patriei, Hai LIBE!”, scrie Radu Paraschivescu.