Raețchi prezintă scenariul retragerii lui Firea din bătălia pentru București: "Știe că pierde! Își va găsi o scuză patetică (sârma sau Soros)"


Raețchi prezintă scenariul retragerii lui Firea din bătălia pentru București: "Știe că pierde! Își va găsi o scuză patetică (sârma sau Soros)"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi prezintă un scenariu care ar putea duce la retragerea Gabrielei Firea din bătălia pentru al doilea mandat de primar al Capitalei. 

Astfel, liberalul consideră că în cazul în care Gabriela Firea va obține o poziție de vârf în PSD în urma Congresului, iar Vlad Voiculescu i se va alătura lui Nicușor Dan în cursa către Primăria Capitalei, atunci pesedista, fiind prea ambițioasă și vanitoasă, va alege să se retragă pentru a nu-și asuma o înfrângere care i-ar compromite visul de a fi președintele României, prim-ministru sau ministru. 

Pe cale de consecință, "Firea își va găsi o scuză patetică (sârma sau Soros) pentru a se retrage din cursă și a pune pe Facebook citate din nihiliști și mizantropi de iarmaroc: "Oamenii sunt nerecunoscatori și uită câte ai facut pentru ei".

Redăm mesajul deputatului:

"Dacă Gabriela Firea își asigură o poziție de vârf în partid la Congresul PSD (ceea ce aproape sigur va face) și dacă Vlad Voiculescu vine alături de Nicușor Dan în echipa Opoziției Unite (ceea ce aproape sigur va face) e cumva previzibil faptul că actualul primar se va retrage din cursă. Firea știe că pierde și e prea ambițioasă și vanitoasă ca să-și asume o înfrângere care îi compromite visul prezidențial, ministerial, prim-ministerial. Pronosticul meu e ca încă două săptămâni, până se clarifică cele două condiții de mai sus, ea va exhiba un curaj nemaivăzut, o pofta de luptă demnă de Churchill ("lupt pana la capăt, sunt o învingatoare"), după care va își va găsi o scuză patetică (sârma sau Soros) pentru a se retrage din cursă și a pune pe Facebook citate din nihiliști și mizantropi de iarmaroc: "Oamenii sunt nerecunoscatori și uită câte ai facut pentru ei".

Amintim că PNL a anunțat ieri că îl va susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, veste care a cutremurat-o pe Firea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.