Raețchi: "Următorul referendum de care avem nevoie vizează reforma CCR!"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a declarat joi pe marginea deciziilor nelegale și neconstituționale luate de CCR în ultimii ani că este necesar un referendum care vizează reforma Curții Constituționale. 

CITIȚI ȘI: Dorneanu, intervenție halucinantă la Antena 3: a dat de gol CCR că e sluga PSD!

Liberalul a precizat că un vot masiv în favoarea unei Curți Constituționale profesioniste și apolitice ar crea fundamentul demarării acestei reforme esențiale. 

CONSULTAȚI ȘI: CCR generează haos în plină stare de urgență: amenzile pentru nerespectarea restricțiilor au fost declarate neconstituționale

Raețchi, pe Facebook: "Din punctul meu de vedere, următorul referendum de care avem nevoie vizează reforma CCR. E important sa dovedim cât de mare este suportul public pentru o Curte formată din judecători care nu sunt numiți politic, ci pe criterii de competență care încununează o lungă carieră. Un scor zdrobitor în favoarea unei Curti Constituționale profesioniste și apolitice ar oferi legitimitate fermă și un caracter urgent acestei reforme esențiale".

CITIȚI ȘI: Binomul infracțional Toader-Dorneanu, distrus de Kovesi la CEDO. Pesedistul din fruntea CCR a fost în prima linie privind jocurile împotriva fostei șefe a DNA