Raluca Turcan reflectă disperarea Vioricăi: "Se cramponează de această guvernare ca și cum după conectarea la resursa de putere nu mai există viață!"

Prim vice-președintele PNL Raluca Turcan a reacționat în urma discursului premierului Viorica Dăncilă în legătură cu respingerea remanierii guvernamentale de către Klaus Iohannis. 

Astfel, liberala a atras atenția că Viorica Dăncilă a avut o abordare politicianistă și disperată, premierul fiind nevoit să meargă în Parlament deși "Guvernul actual nu mai are majoritate parlamentară"

"Declarația premierului Viorica Dăncilă este una disperată. În momentul de față Guvernul actual nu mai are majoritate palramentară, nu mai are sprijin parlamentar pentru că dintr-o crasă incompetență au rămas inclusiv fără capacitatea de a face plăți și salarii. În momentul în care unii miniștri au plecat premierul era foarte ocupat să facă declarații belicoase și nu a cerut delegare de competențe astfel încât ministerele să poată să funcționeze chiar dacă unii miniștri și-au dat demisia.

Așadar declarațiile premierului sunt politicianiste, încearcă să găsească dușmani imaginari și să răstălmăcească tot felul de declarații în condițiile în care PNL a cerut până în momentul de față o serie de aspecte corecte politic și constituțional:

1. Să vină în Parlament pentru un vot așa cum prevede Constituția pe restructurarea Guvernului. Este măsura cea mai decentă și firească care până la urmă ar tranșa lucrurile.

2. În condițiile în care premierul nu vine cu această restructurare Opoziția va apela la cel mai puternic instrument parlamentar pentru a opri această disoluție a actualei guvernări, adică prin moțiune de cenzură. Lucrul acesta se va întâmpla în perioada următoare și evident că ne gândim foarte bine momentul, astfel încât această moțiune de cenzură chiar să conducă la oprirea acestei guvernări catastrofale.

3. Aș vrea să fie clar pentru toată lumea. Ceea ce tot pun în gura PNL-ului referitor la tăierile de salarii și la gândul rău pus bugetarilor sunt niște minciuni. Până în momentul de față PNL a fost preocupat să creeze bunăstare și echilibru în societate și în economia românească. Din nefericire au fost o serie de măsuri care au zdruncinat din temelii creșterea calității vieții prin deteriorarea puterii de cumpărare și mă refer la OUG 114 care a dus la o explozie pur și simplu a prețurilor pe toate palierele, de la facturile la televizor și telefon până la gaze, electricitate, energie termică", a spus Raluca Turcan. 

Totodată, Raluca Turcan a subliniat că pesediștii se comportă de parcă nu mai există viață în plan politic ulterior guvernării acesteia. 

"Orice Guvern care nu mai are sprijin trebuie să plece. Așadar, premierul Dăncilă dacă se gândea puțin la interesul poporului, la interesul oamenilor de rând și nu doar la interesul politic prin care se perpetuează o anumită clientelă politică, atunci ar fi trebuit ca în secunda doi în care ALDE a ieșit de la guvernare să își testeze majoritatea în Parlament și să-și depună mandatul. Pentru oamenii politici muncitori, corecți și integri exită viață și după guvernare, ori ei se cramponează de această guvernare ca și cum după conectarea la resursa de putere nu mai există viață pentru ei, ceea ce întărește această percepție pe care o avem cu toții că ei trăiesc politic doar prin prezența la guvernare", a mai precizat liberala. 

Reacția Ralucăi Turcan a venit după un discurs lipsit de substanță al Vioricăi Dăncilă în care nu a spus nimic concret despre cum va acționa pe viitor. Redăm o parte din declarațiile premierului:

"Dacă nu am fi găsit soluția deblocării ministerelor prin delegarea unor atribuții către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp. (...)

A trebuit să schimbăm proceduri și să modificăm acte normative pentru ca oamenii din ministere și agenții guvernamentale să-și poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activități ca să putem funcționa. (...)

Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează, așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în plan externe. (...)

Așadar, fie domnul Iohannis a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnul Orban și Câțu, fie a ales să intre în jocul domnului Tăriceanu, cel căruia nu mai i-a rămas nimic de făcut decât să ne trimită scrisori și să își vorbească de rău proprii colegii de partid pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin ieșirea de la guvernare. (...)

Am văzut astăzi o nouă alianță de conjunctură, între domnul Iohannis și domnul Tăriceanu, alianța ipocriziei și a distrugerii. În campanie, acești oameni se transformă. Și este o transformare urâtă, care vine din disperare și care face rău României", a elucubrat Viorica.